Ростислав Фук

Судитимуть тернополянина, який незаконно переправляв до Польщі авіаційні годинники

Чоловік відправив годинники без відповідного дозволу через одну зі служб доставки

30-річний тернополянин, який відправив 2 авіаційних годинники до Польщі, відповідатиме в суді. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Нагадаємо, чоловіка викрили 12 липня. Слідчі Управління СБУ встановили, що він відправив годинники без відповідного дозволу через одну зі служб доставки.

Незаконне переправлення комплектуючих зловмисник здійснював чітко розуміючи, що годинники з підвищеними технічними вимогами можуть переміщуватись через кордон лише за наявності спецдозволу Державної служби експортного контролю України, – кажуть правоохоронці.

Тернополянина обвинувачують за статтею 333 «Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю» Кримінального кодексу України. Це передбачає покарання у вигляді обмеження чи позбавлення волі строком до трьох років.

Матеріали досудового розслідування з обвинувальним актом слідчі СБУ передали Тернопільській обласній прокуратурі для подальшого їх направлення до суду та розгляду.

Фото ілюстративне: Суспільне

Вибір читачів за тиждень

Відео