Оксана Мацьопа

#SuperCoins: в Україні триває благодійна акція зі збору монет

Благодійна акція «#SuperCoins» – це не тільки про збір коштів, а й про розвиток культури благодійності, яка є складовою частиною фінансової культури

Національний банк та Superhumans Center розпочинають щорічну благодійну акцію #SuperCoins.

Упродовж наступних трьох місяців – з 9 вересня до 29 листопада 2024 року включно – по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Сума зібраних коштів буде перерахована на потреби українських військових, які постраждали внаслідок бойових дій. 

Звичайні монети, які ми щодня тримаємо в руках, можуть стати рятівною підтримкою для тих, хто цього потребує, та допомогти повернути суперможливості нашим героям. Звертаюся до молоді, педагогів та усіх громадян загалом: підтримайте українських військових, які втратили кінцівки, зробіть їх адаптацію простішою. Кожна зібрана монета здатна поліпшити життя тих, хто віддав частину себе заради України. Долучайтеся до збору коштів і разом творіть добро!, – закликав заступник Голови Національного банку Олексій Шабан

Щоб долучитися до акції, потрібно зібрати монети (номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень) та в період із 09 вересня до 29 листопада 2024 року віднести їх до найближчого відділення банку – партнера акції. Банк перерахує ці кошти на рахунок фонду Superhumans Center.

До акції можуть долучатися колективи та збирати монети в закладах освіти, на підприємствах, в організаціях та інших установах. Це дасть змогу всім небайдужим громадянам долучитися до збору коштів та підтримати наших героїв.

Банками – партнерами акції стали ПриватБанк, Ощадбанк та ПУМБ.

Довідково

Superhumans Center – це сучасна клініка протезування, реабілітації, реконструктивної хірургії та психологічної підтримки постраждалих під час війни в Україні військових і цивільних. Superhumans – це не бізнес. Всі послуги в клініці для пацієнтів безкоштовні. Центр фінансується донорами та партнерами. Перший Superhumans Center відкрили у квітні 2023 року поблизу Львова.

Фото: Нацбанк

Вибір читачів за тиждень

Відео