Тамара Коблик

Сусідня Львівщина постраждала від ракетної атаки: є загиблі (фото, відео)

Через масовану ракетну атаку на енергетичну інфраструктуру країни превентивно застосовані обмеження електропостачання у всіх областях

У ніч на 9 березня російські окупанти завдали чергового масованого ракетного удару по території України. Вибухи пролунали у низці областей, зокрема й на Львівщині.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Ця ніч була складною для сил ППО. Дякуємо вам за роботу! За попередньою інформацією в нашу сторону летіли дрони та ракети. - написав він.
Також Андрій Садовий уточнив, що у Золочівській громаді є загиблі внаслідок ранкового обстрілу.
 

Голова ОВА Максим Козицький повідомив, що ворожа ракета впала в житловій зоні в Золочівському районі, почалася пожежа, її вже загасили. Внаслідок падіння ракети загинуло четверо людей – двоє чоловіків і двоє жінок, які перебували вдома. під завалами можуть бути інші люди.

Пожежа знищила три житлові будинки. Три автомобілі, гараж і кілька господарських будівель.

Кількість загиблих внаслідок падіння ракети у Золочівському районі зросла до п‘яти. Під завалами виявили тіло ще одного чоловіка – 1963 року народження. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці Максим Козицький.

Через масовану ракетну атаку на енергетичну інфраструктуру країни були превентивно застосовані обмеження електропостачання у всіх областях, - повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

Сигнали повітряної тривоги почали лунати близько 1 години ночі з північних областей, поступово розповсюджуючись по всій території України. 

Як повідомили у Міністерстві енергетики, ціллю окупантів знову стали енергетичні об’єкти інфраструктури України.

За даними глави Міненерго Германа Галущенка, унаслідок нічних обстрілів пошкоджень зазнала остання лінія, яка живила Запорізьку АЕС. Зараз станція працює на дизельних генераторах.

Він додав, що також російські ракети поцілили в енергетичні об’єкти у Київській, Миколаївській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській та Житомирській областях.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео