Віра Олександрович

Свій керівник секретаріату тепер буде у Тернопільській районній раді (фото)

Райрада

Підсумки 5-ї сесії підбивають у Тернопільській районній раді. Зокрема, тепер зміниться структура і чисельність виконавчого апарату цього органу самоврядування. Адже депутати погодилися додати посаду керівника секретаріату. 

Нагадаємо, це засідання відбулося вчора, 26 травня. Як писав «Терен», депутати планували затвердити проекти землеустрою щодо зміни меж населених пунктів. Що цікаво, при розгляді питання про встановлення меж, а згодом – встановлення площ населених пунктів Великоберезовицької ОТГ консенсусу на сесії не було. Натомість відразу 39 депутатів проголосували «за» затвердження проекту землеустрою щодо зміни меж села Петриків на території Петриківської сільської ради.

Голоднюк
Голоднюк

Розпочали роботу на сесії із розгляду питання про оренду комунального майна (частини нежитлової будівлі), що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ і міст Тернопільського району за адресою: м. Збараж, вул. Грушевського, 18. Йшлося про приміщення для Музею російсько-української війни.

Згодом політики зосередилися переважно на господарських питаннях. Так, депутати розглянули пункти про затвердження актів приймання-передачі комунального майна із спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст Тернопільського району до комунальної власності Козівської селищної територіальної громади (в особі Козівської селищної ради), до комунальної власності Золотниківської сільської територіальної громади (в особі Золотниківської сільради), до комунальної власності Підволочиської селищної територіальної громади (в особі Підволочиської селищної ради), до комунальної власності Скориківської сільської територіальної громади (в особі Скориківської сільради). «За» цього разу проголосували 45 депутатів.

Президія
Президія

Позитивно вирішили депутати і питання про зміну в складі засновників комунального закладу «Волицька загальноосвітня школа I-го ступеня Рогачинської сільської ради Бережанського району» та передачу комунального майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст району до комунальної власності Нараївської сільської територіальної громади (в особі Нараївської сільради). Також депутати дружно ухвалили пункти «Про внесення змін до Тернопільського районного бюджету на 2021 рік» і «Про внесення змін до рішення Козівської районної ради Тернопільської області від 19.02.2019 р. №421 «Про передачу установ закладів освіти із спільної власності територіальних громад сіл і селища Козівського району у комунальну власність Купчинецької сільської ради (ОТГ)».

Депутати
Депутати

Дочекалися погодження й ті, хто хотів отримати дозвіл на користування надрами на території Скалатської міської територіальної громади (39 «за»), Збаразької міської територіальної громади (31 «за»), а також на території Козівської селищної територіальної громади (38 «за»). Відразу 39 «за» дали депутати за звернення до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів і районних рад Тернопільської області щодо незабезпечення коштами на утримання і здійснення своїх повноважень районних рад. Зауважимо, фактично діяльність таких органів місцевого самоврядування в Україні законом передбачена лише до 1 липня 2021 р. До того ж, держава за цими радами передбачила чималу відповідальність, а про фінанси, необхідні «під це», не подумала.

Звернення1
Звернення1

Звернення2
Звернення2

Фото зі сторінок Світлана Гуменна і Віктор Козорог у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео