Оксана Бучко

Температура повітря ще не дозволяє залишити тернополян із холодними батареями

1508738043-335

Опалювальний сезон у Тернополі завершуватимуть у середині квітня. А тернополяни уже скаржаться на холодні батареї у квартирах після потепління.

- Протягом дня батареї повністю холодні, - каже тернополянка Ольга Савчишин. – Зранку ледь теплі. Нехай або повністю вимикають опалення, щоб не оплачувати рахунки, або прогрівають квартири відповідно до температури повітря на вулиці.

У «Тернопільміськтеплоенерго» пояснюють, що коригування опалення, відповідно до температури, не може бути причиною холодних батарей у помешканнях тернополян. А опалювальний сезон в місті поки не завершують.

- Можливо причина у самих батареях чи несправності системи у будинку, - говорить менеджер з адміністративної діяльності зв’язків з громадськістю КП «Міськтеплокомуненерго» Олександр Лазарчук. – Температура повітря повністю вимикати опалення на даний час не дозволяє. Опалювальний сезон будемо завершувати десь в середині квітня. Орієнтуємось на температуру повітря, яка повинна бути не менше +8 протягом декількох діб.

Тож на холодні батареї під час опалювального сезону слід скаржитись в ЖЕК. Довести, що температурний режим у квартирі не відповідає рахункам за опалення можна після усіх перевірок обладнання у будинку та написання скарги із проханням провести перерахунок за недогрів.

До слова, з 31 березня протягом тижня прогнозують удень температуру повітря від +6 і до +19 °.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео