Тернопіль має на кого рівнятися

1

Бейбі-бокси у пологових будинках – реальність. Такі подарунки для молодих сімей є суттєвою допомогою, оскільки бейбі бокс вміщає у себе речі першої необхідності і вручається у перші години/дні життя немовляти.

Так за рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради дитячі набори «baby-box» у зв’язку з народженням дитини отримуватимуть сім’ї: учасників АТО, у яких народилася двійня або трійня, у яких народилася п'ята і більше дитина, та молоді студентські сім’ї, де батькам до 21 року. Схожу ініціативу перейняли у Черкасах.

- Свободівська команда ініціює забезпечення черкаських сімей подарунковими наборами після народження дитини - так званими «бейбі-боксами». На початковому етапі після появи черкаських немовлят місто забезпечить речами і предметами першої необхідності батьків новонароджених. Перелік таких речей буде складено спільно з медиками, - пише заступник міського голови міста Черкаси Юрій Ботнар. - Це має дещо розвантажити сімейні бюджети черкаських родин у період народження малюків та висловити повагу черкаської громади до сімей, що попри нестабільність й складну економічну ситуацію наважуються заводити дітей та збільшують кількість черкасців.

Якщо у інших містах впроваджують добру традицію для сімей новонароджених, то чому у Тернополі не можуть зробити щось схоже? На все свій час, адже Тернопіль має на кого рівнятися.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв, що з вересня цього року кожна сім'я отримає пакунок для свого малюка. Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео