Орест Сарматський

Тернопіль показав Києву автентичний народний одяг (фоторепортаж)

спад01

У столиці України кияни побачили унікальні зразки народного вбрання, яке зберігається у Тернополі.

Відмінник народної освіти України, голова громадської організації «Туристична Асоціація Тернопілля» Наталія Волощук на своїй сторінці у Фейсбук ділиться враженнями від події, що відбулася минулих вихідних у Києві.

- Ми всі, українці – люди своєї культури, ми повинні збагнути, пізнати її, продовжити та підтримувати традиції, доторкнутися чи сповна відчути її автентичність, а найважливіше - плекати те, що є у нас. Не потрібно ні з ким себе порівнювати й не відриватися від свого коріння, а головне – усвідомити, що ти – людина Божа та повинна оберігати свою культуру та духовні цінності. Адже коріння дерева проростає на рідній землі, тому і важливо вивчати історію, літературу і традиції свого народу, наслідуючи їх.

У майбутнє можна прийти лише через своє минуле, власне, таку мету перед собою поставили у надвечір’я Старого Нового року, у свято Маланки(13 січня) за підтримки ГО « Тернопільське земляцтво «Тернопілля»(Михайло Апостол) організатори модернової вечірки «Night in Ukrainian Style» ( (Irina Zhemchugova), яка відбулася у київському клубі Famous.Темою своєрідного вечора був мистецький місток через століття - показ сучасної моди та автентичних українських строїв з колекції етногалареї «Спадок»родини Демкур. Це була справжня подорож крізь століття української моди та стилю! Київська дизайнерка Yulia Katsianova презентувала свою нову колекцію пальто, суконь,жіночих сумочок з вишивкою «Flowers of Ukraine». Доповнювали автентичні строї дизайнерські віночки та прикраси від Яни Козловскої (Yana Kozlovskaya) Медійним партнером заходу виступили Міжнародний дипломатичний журнал Fashion of Diplomacy та 1-й блог-журнал України LuckyUkraine. Ведуча дійства Alina Poznanska, на вечір з колядою завітав відомий музикант і виконавець Петя Чорний.  Кияни та гості міста зустрічали Старий Новий рік по-новому зі смаком автентичності та вишуканої краси. Щиро вдячні за надані світлини : Сергію Удовику та Миколі Волошину!, - пише Наталія Волощук.

спад02
спад02

спад03
спад03

спад04
спад04

спад05
спад05

спад06
спад06

спад07
спад07

спад08
спад08

Фото – Сергій Удовик, Микола Волошин

Вибір читачів за тиждень

Відео