Тернопіль та Чортків у списку найбільш туристично привабливих міст України

67c49d16-9dc5-edb0-44b1-5e01fcc3323f

Zruchno.Travel підготував топ-десятку українських міст, які мають найкращі перспективи для розвитку туризму 2020 року. Очевидно, що Київ, Львів, Одеса – безперечні лідери внутрішнього туризму в Україні. Але є і менш розкручені міста, які останнім часом докладають чимало зусиль для того, щоб здійснити прорив у вищу туристичну лігу.

Напередодні нового 2020 року Zruchno.Travel за допомогою експертів визначив десять міст, які протягом минулого року заклали основу для найбільш динамічного розвитку місцевого туризму. Туди потрапив Тернопіль, а також невеличкий районний центр – Чортків.

Файний Тернопіль відтворює втрачені архітектурні пам’ятки у вуличних макетах, запускає віртуальні екскурсії з QR-кодами та розвиває ресторанну культуру. Наступного року планує відкрити Майстерню гідів та презентувати нові турпродукти.

Тарас Ковальчук, директор Тернопільського туристичного інформаційного центру

– Плануємо у 2020 році збільшити кількість туристів на 20%. У Тернополі наступного року планується велика кількість заходів світового і національного рівня: чемпіонат світу з водномоторного спорту, чемпіонат світу з греблі, проект «Тернопіль – молодіжна столиця 2020». Також не забуваємо про один з кращих музичних європейських фестивалів «Файне місто». Плануємо брати активну участь у програмі мобільності молоді. Під це готуємо спеціальні майстер-класи, екскурсії та тури для дітей, молоді, старших вікових груп та сімей. Міст багато – файне одне!

Відвідуваність: понад 200 тис. туристів на рік. Бюджет туристичної галузі у 2019 році: 1,5 млн грн.

Активно розвиває свій туристичний потенціал і райцентр Чортків на Тернопільщині. Ставку робить на подієвий туризм. Організовує гастро- та етнофестивалі. А також реставрує ратушу з унікальною вежею.

Оксана Свистун, начальниця Відділу туризму Чортківської міської ради

– Цього року ми розробили «Стратегію розвитку міста Чорткова», в якій приділяється увага розвитку туристичної галузі краю. Зокрема, у 2019 році розпочали виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво оглядових майданчиків – вже є готовий проект такого майданчика на вул. Олени Теліги, що простягається вище Чортківського замку. У наступному році будемо продовжувати працювати у цьому напрямку. А також першочерговим завданням вважаємо розвиток туристичної інфраструктури. Згідно тієї ж стратегії, на 2020 рік заплановано відкриття Туристично-інформаційного центру. Залучаємо грантові кошти для облаштування дуже потрібного Чорткову туристичного офісу. Також плануємо випуск брошур та іншої друкованої продукції для туристів, і, звісно ж, створення й просування якісного, актуального контенту про Чортків.

Відвідуваність: 6 тис. туристів на рік. Бюджет туристичної галузі у 2019 році: 250 тис. грн.

За інф. Zruchno.Travel

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео