Тамара Коблик

Тернопільщина - єдина область в Україні, де перевищений епідпоріг захворюваності на ГРВІ

На території України з 16 по 22 жовтня госпіталізовано 3 866 осіб

З 16 по 22 жовтня в Україні на ГРВІ захворіли 146 807 людей, із них 85 207 – діти віком до 17 років. Перевищення епідемічного порогу високого рівня зареєстровано в Тернопільській області. Про це повідомили у Центрі громадського здоров'я МОЗ України.

У Житомирській, Івано-Франківській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Черкаській та Чернівецькій областях інтенсивні показники захворюваності на ГРВІ відповідають низькому рівню. В інших регіонах України зберігається неепідемічний рівень. Найнижчі показники зареєстровані у Запорізькій, Херсонській та Донецькій областях – прифронтових, де обмежена можливість реєстрації пацієнтів із ГРВІ. 

Загалом в Україні 16 по 22 жовтня госпіталізовано 3 866 осіб (2,6% від загальної кількості хворих на ГРВІ), із них 1 923 дитини до 17 років. Летальних випадків внаслідок грипу не зареєстровано.

Також зафіксовано 7 655 випадків захворювання на COVID-19 - 5,2% від загальної кількості всіх зареєстрованих випадків ГРВІ. За 42 тиждень сталось 22 летальних випадки внаслідок COVID-19 - всі вони серед людей від 30 років.

ЦГЗ наголошує, що оптимальний час для вакцинації – напередодні сезону грипу, тобто у вересні. Проте якщо у вас не було можливості отримати щеплення у цей період, ви можете це зробити упродовж усього сезону.

Вакцинація проти грипу належить до рекомендованих, тобто її немає в національному календарі щеплень. Відповідно, закуповують вакцину коштом місцевих бюджетів, підприємств або ж самих громадян. Придбати її можна в аптеках.

Також нагадуємо, що вакцинація проти грипу не захищає від COVID-19 й навпаки.

Читайте також: На Тернопільщині росте захворюваність на грип, ГРВІ та Covid-19: як вберегтися (відео)

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео