Тамара Коблик

Тернопільщина - лідерка за посівами гречки

І цього, і минулого року найбільше гречки сіють на Тернопільщині. Наразі місцеві аграрії засіяли вже 8,8 тис. га

Потенціал площ посіву під гречку поточного року збільшено до 115,4 тис. га, тоді як торік в Україні було засіяно 114,6 тис. га. Як йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства, наразі темпи сівби цієї культури трохи відстають від торішніх. Про це пише AgroNews. 

Станом на середину травня вже посіяно 43,26 тис. га (37%), тоді як 2022 року на аналогічну дату сівбу було проведено на площі 48 тис. га. 

Торік урожай гречки становив майже 160 тис. т. Згідно з даними Мінагрополітики, внутрішнє споживання цієї крупи в Україні становить орієнтовно 110 тис. т щорічно. Тобто для внутрішнього споживання українці сповна будуть забезпечені, а залишки дозволять сформувати перехідний резерв.

І цього, і минулого року найбільше гречки сіють на Тернопільщині. Наразі місцеві аграрії засіяли вже 8,8 тис. га. Також у трійці лідерів Вінниччина та Сумщина. У Вінницькій області сільгосптоваровиробники станом на 18 травня провели сівбу на площі 4,4 тис. га. Аграрії Сумщини наразі випереджають минулорічні показники: 5,2 тис. га, — додають у міністерстві.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео