Ростислав Фук

Тернопільщина готується до зимового утримання мережі доріг

У цьому році на дорогах області вперше застосують рідкий соляний розчин

Служба відновлення у Тернопільській області зобов’язала підрядні організації підготувати снігоприбиральну техніку та зробити запас паливно-мастильних матеріалів для неї. Загалом у зимовому утриманні мережі автошляхів будуть задіяні 266 машин, повідомляють на сторінці Служби відновлення.

Йдеться про піскорозкидачі, солерозподілювачі, розподілювачі соляних розчинів, навантажувачі, бульдозери, автогрейдери, роторні снігоочищувачі та іншу снігоочисну техніку.

Крім цього, зараз дорожники встановлюють вздовж автошляхів зимові комплекти дорожніх знаків та пасивний снігозахист у вигляді щитів. На сьогодні 120 кілометрів щитів змонтовано.

Триває також заготівля протиожеледних матеріалів. У цьому році на дорогах Тернопільської області вперше застосують рідкий соляний розчин, 1560 тонн якого вже запасли. Підрядні організації Служби відновлення заготовили:

  • 3,32 тисячі тонн технічної солі
  • 24,15 тисячі тонн піску

До слова, фінансування зимового утримання під час воєнного стану є обмеженим.

Пріоритет під час зимового очищення доріг нададуть автошляхам міжнародного, національного та регіонального значення, важливим для логістики, обороноздатності дорогам та гуманітарним коридорам.

Громадянам слід бути готовими до збільшення строків проведення прибирання доріг територіального значення. Під час екстремальних погодних умов ми будемо виважено вводити обмеження або заборони руху на державних дорогах. Організація безперебійного руху автотранспорту у осінньо-зимовий період – пріоритет роботи Служби відновлення у Тернопільській області. Під час воєнного стану надзвичайно важливо зберегти проїзд транзитними логістичним коридорами області, – йдеться в повідомленні.

Фото Служби відновлення у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео