Тамара Коблик

Тернопільщина: місцеві бюджети отримали єдиного податку на 21 відсоток більше, ніж торік

Понад 321,1 млн грн єдиного податку сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, у січні-квітні 2022 року. 

Гроші2

Приріст до аналогічного періоду минулого року – 55,6 млн грн або 21 відсоток. Додатково територіальні громади нашого краю отримали від малого бізнесу трохи більше 46,9 млн грн цього платежу, оскільки сплата перевищила очікувані надходження на 17 відсотків, – розповів начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Він повідомив, що майже 73 відсотки надходжень від єдиного податку становить сума, перерахована приватними підприємцями. Упродовж чотирьох місяців цього року вони спрямували до місцевих скарбниць 233,8 млн грн, що на 51,3 млн грн більше, ніж торік.

Юридичні особи поповнили бюджети тергромад, сплативши 40,3 млн грн єдиного податку. Від них приріст надходжень до чотирьох місяців минулого року склав 3,9 млн грн або плюс 11 відсотків.

Від суб’єктів господарювання, які перебувають на фіксованому податку, а це четверта група спрощеної системи оподаткування, до бюджетів надійшло 47,1 млн грн єдиного податку, а це на 380,6 тис. грн більше, ніж у січні-квітні 2021 року.

На діючий бізнес сьогодні лягає велика відповідальність – бути захисником економічної стабільності рідного краю та держави, забезпечувати їх фінансову спроможність. Адже кожен своєчасно та в повному обсязі сплачений податковий платіж – це посильний внесок суб’єктів підприємництва у перемогу нашої країни над агресором, – наголосив начальник ГУ ДПС в області Михайло Яцина.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео