Юлія Пацкаль

Тернопільщина отримує електрострум зі станції, яка пошкоджена ракетами: ліміт зменшився вдвічі 

При потребі в області 350 МВт використання електроенергії на годину, наразі ліміт в денний час - 171 МВт, частину з яких ще й забирає залізниця і критична інфраструктура 

Тернопільщина отримує струм з інших областей, оскільки не може генерувати власну електроенергію. Наразі електроенергія у нашу область надходить лише від однієї станції, яка також пошкоджена ворожими ракетами. Про це в ефірі УХ-радіо пояснив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

Наша область не генерує електроенергію. Ми можемо мати залучення з двох сусідніх областей. На сьогоднішній день залишилася тільки одна область, бо в іншій були “прильоти” і ремонтні роботи ще не проведені, - каже очільник області.

При потребі в області 350 МВт використання електроенергії на годину, наразі ліміт в денний час становить 171 МВт. В нічний час - 107 МВт у годину.

Ще з тих 170 МВт забираємо на “Укрзалізницю”, яка повинна працювати постійно. Раніше, до повномасштабної війни, залізниця не входила у ті 350 МВт. Вони були окремим постачальником електроенергії, - пояснює голова ОВА.

За його словами, крім того, що значні витрати електроенергії йдуть на “Укрзалізницю”, ще 90 МВт забирає на себе критична інфраструктура області. Тож для населення Тернопільщини залишається всього 40-45 МВт в годину.

Читайте також: «Тернопільобленерго» у списку областей, де найбільше порушень під час відключення світла.

«Ворог спробує зробити останні дні року темними і складними», - президент.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео