Тамара Коблик

Тернопільщина взяла участь у символічній акції єднання з сусідніми областями (фото, відео)

22 січня у Хотині представники військових адміністрацій із трьох областей зустрілися з віцепрем’єр-міністеркою Іриною Верещук

Соборна і неподільна – це про Україну. Щороку 22 січня в день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності. Особливим цей день є і для нашого краю, адже саме по східному кордону Тернопільщини проходила умовна межа між ЗУНР та УНР.

Цьогоріч делегації Хмельницької та Тернопільської областей зустрічала гостина Буковина. Під державними прапорами, зі стягами УНР та ЗУНР гості прибули до Хотинської фортеці, щоб засвідчити єдність, незламність та велику гордість з того, що ми нездоланний великий народ. Почесними гостями свята стали представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України на чолі з віцепрем'єр-міністеркою Іриною Верещук.

Традиційно очільники областей обмінялися хлібом-сіллю та на знак шани поклали квіти до пам’ятника Гетьману Петру Конашевичу – Сагайдачному.

Сьогодні представники трьох областей - Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької - разом у Хотині, бо кордони наших областей - це лише позначки на карті. І сотні тисяч українців, які покинули рідні міста через обстріли ворога, усюди свої. Бо в якому б куточку країни вони не були, - вони у себе вдома, - написав на своїй сторінці у фейсбуці очільник Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш. - Чим більше ворог прагне нас розділити, тим більше ми підтримуємо один одного. Українці показали всьому світу, що сильні разом.  Наш зв’язок став міцнішим, віра сильнішою, мета сміливішою.

 

Фото та відео зі сторінки Володимира Труша у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео