Віра Олександрович

Тернопільщина: коли всі радіють від збільшення обсягів роботи

Зона митного контролю

На Тернопільській митниці ДФС уже провели митний контроль 7 815 транспортних засобів.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- На митниці функціонують 74 зони митного контролю, де провели 359 митних оглядів товарів, що складає 1,5% від загальної кількості митних декларацій, - звітують у податковій. - Упродовж 6 місяців 2019-го опрацювали і зняли з контролю 7 812 документів контролю за переміщенням товарів.

До слова, фактів недоставки товарів на митниці призначення немає. У місця доставки прибули 7 815 транспортних засобів для митного оформлення товарів: імпортних – 7 681; експортних – 134.

- Середній час оформлення однієї митної декларації склав 225 хвилин, - кажуть на митниці. – Зокрема, експортної – 42 хвилини, імпортної – 326 хвилин.

Нагадаємо, протягом І півріччя 2019 р., відповідно до Закону від 06.08.2012 р. за №5203-VI «Про адміністративні послуги», на Тернопільській митниці ДФС надавали адміністративні послуги суб’єктам звернень. Загалом таких було 43 послуги: - видача свідоцтва про допущення дорожнього транспортного засобу до перевезення товарів під митними печатками та пломбами – 12; - продовження строку дії свідоцтва про допущення дорожнього транспортного засобу до перевезення товарів під митними печатками та пломбами – 31.

До слова, у зоні діяльності митниці наразі функціонують 4 місця доставки товарів транспортними засобами. Відповідно до вимог ст. 329 Митного кодексу, наказу Міністерства фінансів від 30.06.2012 р. за №646 «Про місця доставки товарів транспортними засобами» на територіях місць доставки відповідними рішеннями створені постійні зони митного контролю. З усіма власниками місць доставки митницею уклали Угоди про співробітництво щодо створення належних умов для здійснення митного контролю і митного оформлення товарів і транспортних засобів.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео