Віра Олександрович

Тернопільщина: пік COVID-19 медики чекають вже у кінці жовтня

Маска

Пік захворюваності на COVID-19 в Україні очікують уже в кінці жовтня-у середині листопада. Тернопільщина – не виняток. Тим паче, у нас щодня фіксують по кілька сотень нових хворих і від 4-х до 11 летальних випадків.

Як повідомили сьогодні, 18 жовтня, на сторінці ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України», у Міністерстві охорони здоров'я (МОЗ) оновили свій прогноз і перенесли терміни найвищого піку захворюваності вже на кінець жовтня. У повідомленні йдеться (цитуємо): «…Кількість летальних випадків від #COVID-19 в Україні збільшилася на 22% за тиждень, а число нових випадків захворювання зросло на 11%. Наразі заповнення ковідних ліжок становить 57%. Вірогідно, найближчим часом «червоних» зон стане більше…». Окрім того, фахівці нагадали: за весь час епідемії коронавірусу в Україні 53% летальних випадків припали на вікову групу 70+ і майже 29% смертей зафіксували в українців віком 60-69 років. Втім, наприклад, на Тернопільщині за останню добу померли 8-ро людей, двом із яких виповнилося лише 40 років. Такі ж випадки реєструють по всій Україні.

- Переважна більшість нових випадків захворювання спричинена мутованим штамом «Дельта», - каже завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. О. Богомольця, президент Асоціації анестезіологів України, професор Сергій Дубров. - Через це більше пацієнтів потребує лікування у відділеннях інтенсивної терапії та штучної вентиляції легень. При цьому вакцинація — єдиний ефективний спосіб уникнути захворювання, госпіталізацій і смерті.

До речі, «Терен» писав, що на Тернопільщині змусять вакцинуватися працівників соціальної сфери і стратегічно важливих підприємств. Окрім того, до 7 листопада повинні щепитися представники інших важливих професій.  Інакше, їх просто відсторонять від роботи без збереження зарплати. Працювати у «червоній» зоні матимуть право лише фірми і колективи, де 100% вакцинованих працівників.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео