Тернопільщина втратила майстра спорту з футболу В'ячеслава Онопка

sumuemo

6 червня на Тернопільщині помер майстер спорту з футболу, відомий голкіпер та тренер В'ячеслав Онопко.

В’ячеслав Васильович Онопко народився 22 березня 1941 року в м. Донецьку. Свою кар'єру у великому футболі він розпочав 1961 року у команді «Шахтар» (Горлівка). В подальшому успішно захищав ворота футбольних колективів «Шахтар» (Смолянка), «Локомотив» (Донецьк), «Шахтар» (Донецьк), «Азовець» (Жданов, нині - Маріуполь), «Авангард» (Тернопіль).

У 1966 році в складі команди «Авангард» (Жовті Води) В'ячеслав Онопко завоював звання Чемпіона України серед команд майстрів класу «Б». Після завершення активної кар'єри в командах майстрів В. Онопко допомагав футбольним командам Збаража відстоювати спортивну честь спочатку як страж воріт, як граючий тренер і далі, як тренер.

В’ячеслав Васильович запам'ятався збаразьким футболістам як надзвичайно порядна і добра людина, висококваліфікований і вимогливий спеціаліст та спортивний педагог і психолог, який умів знайти вірний підхід до кожного футболіста та до кожного футбольного функціонера. Саме він був одним із тих, хто стояв у витоків створення відомої футбольної команди «Галич» (Збараж), яка в подальшому завойовувала звання чемпіонів Тернопільської області, перемагала в Суперкубку області, а також завойовувала право грати у півфіналі Кубка України серед аматорських команд.

Після того як В'ячеслав Васильович відійшов від активного футбольного життя, його справу продовжували його сини - Дмитро та Андрій, які успішно захищали ворота збаразьких команд на обласній футбольній арені.

Світла пам'ять про В'ячеслава Васильовича Онопка назавжди залишиться у наших серцях. Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким покійного. Вічна пам'ять! Нехай земля буде пухом!

Джерело: ФФТО

Вибір читачів за тиждень

Відео