Тамара Коблик

Тернопільська спортсменка стала чемпіонкою Європи

Перемогу Софія Яцькова здобула у складі дефлімпійської збірної команди України серед спортсменів з порушеннями слуху

Представниця Тернопільського «Інваспорту» Софію Яцькову перемогла на чемпіонаті Європи U-19 з пляжного волейболу в Австрії. Про це повідомили на сторінці Тернопільського регіонального центру «Інваспорт».

V-ий чемпіонат Європи 2022 з пляжного волейболу серед глухих спортсменів та I-ий юнацький чемпіонат Європи 2022 з пляжного волейболу серед глухих спортсменів з 16 до 21 серпня 2022 року тривали в у місті Баден (Австрія). В складі дефлімпійської збірної команди України серед спортсменів з порушеннями слуху змагалась спортсменка Тернопільської ДЮСШІ «Інваспорт», майстер спорту України міжнародного класу Софія Яцькова.

Серед дівчат U-19 перемогу здобула українська команда UKR-1, у складі якої виступали представниця Тернопілля Софія Яцькова та її колега Софія Брилюк. Готував спортсменку тренер-викладач ДЮСШІ «Інваспорт», заслужений тренер України Петро Ніколюк.

Додамо, що срібло виборола також українська команда UKR-2 - Шпитко/Бондзик. Фінальна гра між цими командами завершилась з рахунком 2:0 на користь UKR-1.

До речі, українці перемогли і серед юнаків: у фінальному матчі з командою Австрії наша команда у складі Луніка/Карабець обіграла суперників з рахунком 2:1.

Варто сказати, що українці здобули медалі чемпіонату Європи і у змаганнях серед дорослих спортсменів. Серед жінок українки виграли у команди Литви з рахунком 2:0. Бронзу здобули польські спортсменки. А серед чоловіків українські волейболісти поступились команда Чехії (0:2) і отримали «срібло». Бронзові нагороди у команди Німеччина-1.

Фото з допису Тернопільського регіонального центру «Інваспорт»

Вибір читачів за тиждень

Відео