Тетяна Бакай

Тернопільська студентка вражає трюками на ковзанах (фото, відео)

Фігурним катанням 18-річна Вероніка Остапенко займається все життя, а вперше стала на ковзани у три з половиною роки

Відео фігуристки, яка на ковзанах виконує складні трюки на замерзлому Тернопільському ставі, нещодавно підкорило соцмережі. Журналісти Терену знайшли дівчину – це тернопільська студентка, 18-річна Вероніка Остапенко.  Вона родом з Житомира і вже три роки проживає в Тернополі, куди переїхала на навчання. 

Фігурним катанням Вероніка займається все життя, а вперше стала на ковзани у три з половиною роки. 

Фігурне катання – це мій зміст життя, а моя професійна кар’єра тривала приблизно 11 років. На лід Тернопільського ставу я вийшла вперше і одразу потрапила на це відео, що розлетілося соцмережами. Це було доволі неочікувано та приємно. Загалом на відкритій водоймі каталася я вже втретє , - розповідає фігуристка. 

Це дуже красивий і елегантний вид спорту

Вероніка Остапенко народилася в Житомирі, однак згодом почала професійно займатися спортом і певний час жила в Києві.

Це місто можливостей, тому для розвитку я жила саме там. У Тернопіль потрапила, коли довелося обрати навчальний заклад. Я хотіла вивчати медицину і пройшла по конкурсу у Тернопільський медуніверситет. Тож вже три роки тут і живу, – розповідає студентка.

Як розповідає Вероніка, фігурне катання дуже легкий та елегантний вид спорту, який показує красу людського тіла та його неймовірні можливості. Саме цим він і захопив дівчину, однак навчитися доволі не просто. 

Важко навіть не так навчитися, як продовжити цим займатися. Кожен може стати на ковзани і через місяць вже робити якісь початкові елементи. А от залишитися в професійному спорті дуже важко, - каже фігуристка.

Долала по 200 кілометрів на день, щоб потренуватися

У цьому спорті дуже важлива витривалість та терплячість. 

Бувають дні, коли ти робиш все ідеально, а тоді приходиш наступного дня на тренування і падаєш на кожному елементі, які ще вчора виконувала бездоганно. Це дуже морально важко, – каже Вероніка Остапенко.

У Житомирі, де народилася Вероніка, лід був лише декілька місяців на рік. Тож заради улюбленого виду спорту їздила до Києва, де є усі можливості для тренувань.

Для цього по кілька разів на тиждень щодня доводилося долати по 200 кілометрів. Також дуже важливий фінансовий аспект, оскільки це дуже дорогий вид спорту. І, на жаль, всі витрати лягали на плечі батьків, адже держава не надто активно це фінансує, - зазначає студентка.

Професійно фігурним катанням дівчина вже не займається, однак захоплення не покидає. Зараз вона здобуває медичну освіту та тренує дітей на катку у ТРЦ “Подолянах”, возить їх на Всеукраїнські змагання. 

Улюблений трюк фігуристки – стрибок у шпагат. А загалом, як каже вона – кожен трюк їй вдається ідеально, тому вона отримує величезне задоволення від катання!  

Детальніше — на відео. 

Фото з особистого архіву Вероніки Остапенко

Вибір читачів за тиждень

Відео