Оксана Бучко

Тернопільські абітурієнти цього року матимуть пізню вступну кампанію

ext_640x375_6

Зміни до Умов прийому документів на вступ у вищі навчальні заклади внесли у МОН. Тож тернопільські абітурієнти мають час до серпня. Адже дату посунули на місяць вперед з урахуванням прогнозу розвитку епідеміологічної ситуації.

Як повідомляє МОН, для вступників реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 серпня. А прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня та до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти.

Творчі конкурси та вступні іспити на місця державного замовлення проведуть з 1 до 12 серпня. Надання рекомендацій для зарахування на бюджет відбуватиметься не пізніше 27 серпня, а подача вступниками документів для зарахування – до вечора 31 серпня.

Також є можливість подачі оригіналів документів поштою. У зв’язку з цим до 5 днів збільшено інтервал між останнім днем подачі документів та виданням самого наказу про зарахування. Передбачили і надсилання сканкопії необхідних документів електронною поштою, наклавши на них кваліфікований електронний підпис. А самі документи можна донести після початку навчання.

Нагадаємо, на Тернопільщині під час ЗНО абітурієнтів залишатимуть на дистанції 150 км.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео