Тернопільські легкоатлети здобули чотири медалі на Всеукраїнських змаганнях з метань у Києві

metalnyky-kyyv-07-2019-1-1

На Олімпійській базі ДП ОНСЦ «Конча Заспа» в Києві відбулися Всеукраїнські змагання з метань пам’яті заслуженого тренера України Л.Смєлаша та А.Кончиця. Участь у турнірі взяла і команда нашої області, в складі якої виступали представники Тернопільської обласної ДЮСШ з літніх видів спорту. Тернопільські метальники показали високі результати, здобувши три золотих і одну срібну нагороди.

Так, у штовханні ядра вагою 7,260 кг в категорії «молодь чоловіки U2» Олександр Шилівський зайняв перше місце з результатом 17,37 метра. Також переможцем став Ігор Висоцький у метанні диска вагою 1,5 кг серед юнаків U18, який посів перше місце, метнувши снаряд на 45,45 метра. А ще Ігор здобув звання срібного призера турніру у штовханні ядра вагою 5 кг з результатом 15,16 метра.

У цій же віковій категорії тернопільський атлет Вадим Остапишин, який вперше виступив на змаганнях такого рангу, у штовханні ядра вагою 5 кг з результатом 13,55 метра зайняв шосте місце.

В категорії «чоловіки» перше місце у метанні диска 2 кг зайняв тренер переможців та призерів змагань, тренер-викладач Тернопільської обласної ДЮСШ з літніх видів спорту» майстер спорту Іван Панасюк.

Додамо, ці змагання для Олександра Шилівського стали етапом підготовки до молодіжного чемпіонату Європи, який до 16 липня триватиме в місті Ельве (Швеція).

До речі, окрім Олександра, в складі національної збірної команди України з легкої атлетики участь у європейській першості бере і ще представниця Тернопілля  Оксана Долинчук (Більчак) (ШВСМ, тренери Якимович Анатолій, Небельський Володимир, Стефанишина Ольга). Спортсмени вибороли путівки на цей турнір на чемпіонаті України з легкої атлетики серед молоді, додає Тернопільська ОДА управління  фізичної культури та спорту.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео