Тамара Коблик

Тернопільські школярі зробили виставку малюнків в укритті (відео)

Діти зробили виставку своїх робіт в укритті у 20 школі Тернополя

Дитячі малюнки прикрасили стіни у бомбосховищі. Діти зробили виставку своїх робіт в укритті у 20 школі Тернополя. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив мер Тернополя Сергій Надал.

Обов’язково подивіться на їхні роботи. Вони про любов до України, про війну і перемогу над ворогом. Діти мають жити у незалежній країні. Україна переможе! - написав міський голова.

В експозиції 16 картин, створених вихованцями Тернопільської художньої школи ім. М. Бойчука.

У своїх роботах діти зображали військовослужбовців та воєнні баталії, мир, який втілився у квітах, ангелах, обіймах та польоті жар-птиці. Автори робіт передавали свої емоції та думки, що викликали у них події, які відбуваються зараз у нашій країні, – йдеться в дописі.

Керівник Тернопільської художньої школи Сергій Музика каже, мета заходу – втілити духовну красу дітей у душі тих людей, які перебувають в зоні бойових дій та покращити їх емоційний стан.

мета заходу – втілити духовну красу дітей у душі тих людей, які перебувають в зоні бойових дій та покращити їх емоційний стан

Виставку робіт юних художників на тему війни та миру планують проводити через кожних два тижні в інших бомбосховищах.

Проєкт реалізовують під загальною назвою «Арт-батальйон» в рамках мистецької платформи «Мистецтво врятує світ», створеної Гуманітарно-освітнім центром «Українці допомагають українцям».

Виставку робіт планують проводити через кожних два тижні в інших бомбосховищах

Переглянути роботи можна також онлайн на офіційній сторінці Тернопільської художньої школи ім. М. Бойчука у фейсбуці. Загалом там  представили понад 60 малюнків.

Відео зі сторінки Сергія Надала у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео