Тетяна Бакай

Тернопільські спортсмени посіли призові місця на змагання Кубку України з вітрового спорту (фото)

Раніше ці змагання проводили у Дніпрі, а цього року з міркувань безпеки  перенесли у Тернопіль

Вперше в Тернополі провели змагання Кубку України з вітрового спорту. Вони тривали з 2 по 7 серпня на Тернопільському ставі. Учасниками були тернопільські спортсмени,  а також з Миколаєва, Херсону, Києва та Дніпра.

За Кубок України змагалися десятки учасників, розповів Терену тренер з вітрильного спорту в Тернопільській області Олексій Нижегородов. Умови були досить складні, оскільки вітер часто змінювався, а могло й зовсім його не бути. 

Раніше ці змагання ми проводили у Дніпрі, але цього року з міркувань безпеки  перенесли у Тернопіль. Часу на підготовку було небагато, але спортсмени відзначили, що все відбулося на високому рівні, – каже тренер. 

У змаганнях на вітрових дошках олімпійського класу iQFOiL перше та друге місце здобули брати з Тернополя – Тімур та Тігран Данієляни, а третє місце виборов  спортсмен з Дніпра  Андрій Гусенко. Серед жінок перше місце здобула Аліна Нижегородова з Тернополя.

Було чотири перегони, за результатами яких ми й обирали переможців. Тут цікаво те, що переможцем стає той, хто набирає найменше очок, а не як зазвичай у інших видах спорту, адже їх виставляють за помилки, – каже тренер. 

Загалом змагання, окрім вітрових дощок, відбувалися ще на яхтах-одиночках ILCA 6 та ILCA 7, а також на яхтах двійках 470. 

Фото надані Олексієм Нижегородовим

 

 

 

 

 

 





Вибір читачів за тиждень

Відео