Орест Сарматський

Тернопільські студенти матимуть вищі стипендії

61c04fc72f9a8227205746 (Copy)

Із 1 січня 2022 року академічні та іменні стипендії здобувачів вищої, фахової передвищої освіти збільшуються в понад 1,5 рази, професійної (професійно-технічної) освіти – у понад 2,5 рази.

Як повідомляється, востаннє збільшення розмірів стипендій відбувалося у 2017 році.

- Розмір мінімальної звичайної академічної стипендії:

* для учнів закладів професійної (професійно-технічної) збільшується з 490 до 1250 гривень на місяць;

* для студентів закладів фахової передвищої освіти, які здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень «молодший спеціаліст», освітньо-професійний ступінь «фаховий молодший бакалавр», освітній ступінь «бакалавр», крім тих, що навчаються за спеціальностями (спеціалізаціями), для яких встановлюються академічні стипендії в підвищеному розмірі, збільшується з 980 до 1510 гривень на місяць; для яких встановлюються академічні стипендії у підвищеному розмірі, збільшується з 1250 до 1930 гривень на місяць, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв «Терен», з Нового року розмір академічної стипендії Президента України для учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти збільшується з 1420 до 2750 гривень на місяць, а для студентів закладів фахової передвищої освіти, які здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень «молодший спеціаліст», освітньо-професійний ступінь «фаховий молодший бакалавр», освітній ступінь «бакалавр», збільшується з 2130 до 3320 гривень на місяць.

Порядок призначення та виплати стипендій змінюють у Кабміні. Так, повертають норму про кількість одержувачів, яка діяла до зменшення її урядом у 2021 році. Тож більша кількість тернопільських студентів можуть очікувати отримати грошову винагороду під час навчання.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео