Тернопільські замки "святкуватимуть" майже півроку

Свята замків проводитимуть на Тернопільщині. Відповідне розпорядження підписав голова обласної державної адміністрації Степан Барна.


Такі заходи відбуватимуться на об’єктах історико - архітектурної спадщини в районах області з метою туристичної привабливості регіону та належного утримання пам’яток оборонної архітектури.

Згідно з розпорядженням, утворено організаційний комітет з підготовки та проведення свят замків Тернопільської області  Бережанській, Борщівській, Бучацькій, Гусятинській, Заліщицькій, Збаразькій, Зборівській, Кременецькій, Підволочиській, Теребовлянській, Чортківській і Шумській районним державним адміністраціям, виконавчим комітетам Тернопільської і Чортківської міських рад спільно з органами місцевого самоврядування, на території яких знаходяться пам’ятки оборонної архітектури, забезпечити впорядкування пам’яток оборонної архітектури  та розробити заходи і забезпечити організацію проведення свят замків.

Зокрема, у Тернополі свято відбудеться 17 квітня,  у Збаражі - 8 травня,  у Кременці - 29 травня,  у Бережанах - 5 червня, у с. Сидорів Гусятинського району - 12 червня,  у м. Скалат Підволочиського району -  26 червня, у Теребовлі - 10 липня,  у Чорткові - 24 липня,  у с. Нирків Заліщицького району - 14 серпня,  у с. Токи Підволочиського району - 21 серпня,  у с. Підзамочок Бучацького району - 4 вересня,  у смт. Вишнівець Збаразького району - 14 жовтня.

Повідомляє Тернопільська ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео