Юля Вітюк

Тернопільський Червоний Хрест надасть ліжка для людей похилого віку та переселенців

Від початку війни 14 620 людей отримали продукти харчування у пунктах Червоного Хреста

Ще з перших днів повномасштабного вторгнення російських військ на територію нашої країни волонтери Тернопільського Червоного Хреста забезпечують ліками людей, надають гуманітарну допомогу, навчають першій домедичній допомозі та піклуються про людей літнього віку.

Також організація пообіцяла надати допомогу у вигляді ліжок, матраців, постільної білизни для тимчасово переміщених осіб. Про це повідомив у соціальних мережах голова Тернопільської обласної адміністрації Володимир Труш.

Червоний Хрест шукає приміщення, збираються привезти близько 5 тисяч ліжок, матраців, ковдр. Це для людей похилого віку, геріатричних центрів, а також ми обговорили варіант допомоги внутрішньо переселеним особам, — розповів під час брифінгу Володимир Труш. 

Волонтери Тернопільського Червоного Хреста забезпечують ліками людей, надають гуманітарну допомогу, навчають першій домедичній допомозі та піклуються про людей літнього віку

До слова, за час війни Тернопільська організація отримала гуманітарну допомогу на майже 3 мільйони гривень.

За цей період 14 620 людей отримали продукти харчування у наших пунктах. Також ми надаємо допомогу не лише населенню, яке тут проживає. Ми відправили по два буси з продуктами харчування, засобами гігієни в Київ і в Житомирську область, — повідомила Олександра Бригадир, голова Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

За час війни Тернопільська організація отримала гуманітарну допомогу на майже 3 мільйони гривень

Волонтерам області також допомагає Швейцарський Червоний хрест, який планує збудувати на Тернопільщині модульні будинки для переселенців.

Фото з поста Володимира Труша

Вибір читачів за тиждень

Відео