Ростислав Фук

Тернопільського водія судитимуть за смертельну ДТП в Угорщині

Аварія сталася 7 лютого 2020 року

Тернопільські прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо водія Mercedes-Benz Sprinter, обвинуваченого у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель 2 людей та отримання травм 6 потерпілими. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, 7 лютого 2020 року на автомагістралі М-3 в Угорщині тернополянин, керуючи автомобілем при наближенні до затору, утвореного внаслідок ДТП, не зменшив швидкості руху й зіткнувся з 2 транспортними засобами.

Втративши керування авто, обвинувачений наїхав на 8 пішоходів, які щойно вийшли з автобуса, котрий потрапив у аварію та стояли на узбіччі.

Внаслідок ДТП 2 людей загинули, 1 потерпілий отримав тяжкі травми, 5 – травми середньої тяжкості. Усі потерпілі – громадяни України.

Тернополянина обвинувачують за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України. Завершено розслідування, що здійснювали тернопільські слідчі у кримінальному провадженні, перейнятому від правоохоронних органів Угорщини.

Нагадаємо, 26 червня 32-річний водій автомобіля Renault 19, не впоравшись з керуванням, наїхав на відбійник. На жаль, від отриманих травм водій загинув на місці події.

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео