Тернопільських прокурорів перевіряють на доброчесність

Робоча група, що займається таємною перевіркою доброчесності прокурорів, працює на Тернопільщині уже місяць.

У кожній області є свій представник, який за це відповідає. Інформацію про нього, а також його контакти можна знайти на сайті Генеральної прокуратури України.

unnamed (5)
unnamed (5)

  • 27 липня в Генеральній прокуратурі відбулося засідання робочої групи, де прийняли рішення створити робочу групу для таємної перевірки доброчесності прокурорів, - розповідає громадський активіст Володимир Малишевський.

Генеральний прокурор України нещодавно запровадив нововведення – декларації доброчесності. Їх можна переглянути на сайті Генеральної прокуратури. Завдання уже діючої робочої групи -  перевіряти на скільки ця інформація правдива.

[embed]https://youtu.be/CBo6nZ3faPc[/embed]
  • По цих основних напрямках, їх фактично - 7, буде здійснюватись таємна перевірка доброчесності прокурорів, - зазначає Володимир Малишевський.

Перш за все учасники робочої крути будуть перевіряти ту інформацію, яку вони отримали від громадськості. Адже на сайті прокуратури, можна позначити, що вказана прокурором інформація є неправдивою.

unnamed (6)
unnamed (6)

  • Запропоновано такий формат: представник громадськості, відповідна робоча група в місті, яка здійснює отримання інформації, збирання такої інформації і її відправлення щодо можливо певних неправомірних, корупційних і недобросовісних дій прокурорів у Генеральну прокуратуру. Внаслідок отримання такої інформації внутрішня безпека перевіряє зміст такої заяви, перевіряє фактаж, чи це правда, - додає Володимир Малишевський.

Після проведення перевірки, у Генеральній прокуратурі визначатимуть, чи потрібно звільняти працівника із займаної посади і притягувати його до кримінальної відповідальності.

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео