Тернопільський тренер розповів навіщо займатися спортом

unnamed-15

Життя – це рух, і про це ще було відомо із давніх давен. Тож можна спокійно сказати, що спорт настільки ж давній, як і сама людина.

Займатися спортом – нині не тільки корисно, а й модно. Відтак із початком 21 століття люди зрозуміли, що без занять спортом бути здоровим неможливо.

Почнемо із найпростішого, заняття фізкультурою укріплюють наші м’язи і пришвидшують обмін речовин. Людина, у якої заняття спортом входять до розпорядку денного, буде почуватися більш здоровою і молодою, аніж та, яка веде пасивний спосіб життя.

І щоб ви знали, спорт – це не обов’язково легка атлетика, плавання чи футбол. Це можуть бути і просто  щоденні прогулянки парком, і танці, і навіть походи. Тобто ведення активного способу життя.

Щоб привити любов до спорту, ще у школі ми вивчаємо такий предмет, як фізкультура. Відтак, із самого дитинства нам намагаються пояснити наскільки важливий спорт у нашому житті.

Є одне але, якщо ви вирішили зайнятися спортом, а не просто активним способом життя, не робіть цього самостійно, обов’язково пройдіть попереднє обстеження у лікаря і зверніться за допомогою до тренера. Адже ви можете навіть зашкодити здоров’ю. Серед подібних варіантів: пошкодження і розтяжка м’язів, пошкодження спини, завеликі навантаження. І звичайно ви можете навіть «перекачати» м’язи. Так, до прикладу, іноді ми можемо побачити завеликі «ікри» (це частина ноги від коліна до стопи) у співвідношенні із тілом. Це наслідок занять спортом без консультації тренера.

Про те, що таке правильне харчування читайте на сайті «Терену» 4 листопада, о 20 годині.

Матеріал для колонки підготував власник танцювальної студії «Special dance», тренер Ярослав Венцко.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео