Тернопільських пенсіонерок вкотре застукали зненацька

Два факти телефонного шахрайства зареєстрували за минулу добу правоохоронці.

В обох випадках потерпіли пенсіонерки. Тернополянка віддала аферистам 500 доларів, а жителька Борщівського району – 1500 гривень.

Схеми, за якими ошукали жінок, ідентичні. До пенсіонерок зателефонували вночі і повідомили, що їхні сини вчинили дорожньо-транспортні пригоди. За вирішення питання з міліцією потрібно заплатити гроші. Замість того, щоб зв’язатися з родичами і перевірити отриману інформацію, жінки почали виконувати умови аферистів.

Тернополянка передала незнайомому чоловікові, який прийшов до неї додому, майже 500 доларів. А мешканка Борщівського району винесла водію таксі близько 1500 гривень.

Те, що стали жертвами шахраїв, жінки зрозуміли лише після того, коли зв’язалися зі своїми синами. Останні запевнили, що з ними усе гаразд і вони всю ніч були вдома. Про факти шахрайств повідомили правоохоронців. Зловмисників розшукують.

За словами керівника сектору психологічного забезпечення УМВС України в Тернопільській області Михайла Козюка, у всіх ситуаціях варто зберігати спокій та діяти виважено. Як стверджують психологи, шахраїв відлякують саме впевнені у собі та наполегливі люди.

Повідомили у СЗГ УМВС України в Тернопільській області.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео