Тернопільський астролог про майбутнє Тернополя і України (європейський гороскоп)

2016 рік уже впевнено крокує нашою планетою. І час цей настільки неспокійний, що більшості хочеться бодай морально приготуватися до несподіванок.

Аби дізнатися про прогнози, що стосуються України загалом і Тернополя зокрема, «Терен» звернувся по допомогу до тернопільського астролога і космопсихолога Івана Круп’яка. Вірити цим словам чи ні – вирішуйте самі. Зрештою, у кінці року кожен зможете проаналізувати, чи справдилися передбачення тернополянина.

Україна «затиснута» між Путіним і Дудою

- Кажуть, для нашої держави цей рік буде непростим. Більше того, ключовим у її історії. Це правда?

- Пригадайте, у якому році ми проголосували за незалежність України. У 1991 році. А це – рік Вівці за Східним гороскопом. Нині «на троні» у нас, тобто Президентом також є людина, народжена у рік Вівці. Оскільки для нього цей рік буде непростим, то і нам треба бути готовими до різного.

Україна скрізь закодована під цифрою «7». А це число – загадково-сакральне. Нагадаю, у назві нашої держави – 7 літер. Звуків, правда, - 8, бо маємо букву «ї», яка, наскільки мені відомо, є лише в українській мові. І усі головні історичні події у нас відбуваються переважно під «сімкою». Ми навіть із сімома державами світу межуємо. І поки Україну не «надкусили», то в нас було 25 адміністративних одиниць, а 2+5 дорівнює 7. Цього року – 25-й рік Незалежності, тобто – знову 7. Тому нам важливо у цей період вистояти. І ми це зробимо, незважаючи на події на сході. Кожному з нас треба знати, що Україна – наш дім і ми нікуди не подінемося. Якої б ти не був національності, але якщо твої корені тут пущені, ти мусиш любити цю землю, бо вона тебе годує, тут народилися твої діти. І робити все для того, аби ця земля все-таки процвітала. 

- А чого цього року чекати нашим лідерам, відомим політичним персонам?

- Я вже сказав, що для Петра Порошенка, який народився у 1967 році, цей рік буде середнім. Він не буде надто складним, але труднощів нашому Президентові не уникнути. Рік Кози чи Вівці – його символу - уже завершується. На трон прийде Мавпа. І ці тваринки у гороскоп потрапили невипадково. У них усіх є певна енергетична наповненість і спорідненість із людиною, людськими рисами.

Але треба брати до уваги ще й те, що, за Європейським гороскопом, Порошенко – Терези (26 вересня 1967 р. – прим.). Керівник сусідньої держави, яка зараз із нами воює, - теж Терези. Адже Путін народився 7 жовтня. Президент Польщі Анджей Дуда – теж Терези. Він народжений 16 жовтня, а отже теж - під сімкою. От і виходить, що ми ніби стиснуті між двома «сімками». І завдання нашої «вісімки», тобто Порошенка, - знайти між ними рівновагу. Він просто мусить виконати цю роль, така його доля.

Яценюк дійсно може залишитися без прем’єрського крісла

- Цікаво, що зірки пророкують іншим «зіркам» політикуму?

- Натомість для Арсенія Яценюка цей рік – один із найскладніших. Він – Близнюк, народжений 22 травня. Але насправді треба врахувати, що є тінь 13-го знаку Змієносця – Павук. Ось таким і є Яценюк. Він почувається спокійно тоді, коли створює міцну павутину. Проте на нього очікує рік випробувань, тому він може навіть посади позбутися.

- Що очікує на головного опонента Яценюка - Міхеїля Саакашвілі?

- Він народився 21 грудня 1967 р. Це – той же день, коли з’явився на світ Сталін, хоча й приховував цю дату. Саакашвілі – Стрілець, який переходить у Козерога. У цю пору народжуються дуже відважні люди. Хоча загалом для нього рік Мавпи буде середнім, як і в Порошенка. Втім, між ними є суттєва різниця, адже наш Президент всюди шукає рівновагу (Терези – прим.), а Саакашвілі – кентавр, який йде вперед, незважаючи ні на що. Він людина дуже і дуже сильного характеру і волі. У його гороскопі міцні позиції посідає Сатурн, який дозволяє людині вижити і вийти переможцем у будь-яких ситуаціях. Він навіть володіє магічним баченням, адже народжений у найдовшу і найтемнішу ніч у році. У природі немає нічого випадкового. Усе закономірно.

Натомість Юлія Тимошенко буде цього року почуватися добре. Вона народилася у рік Щура, або Миші. Як би обставини не складалися, але вона – лідер, адже саме її сакральна тваринка прийшла до Будди першою (за Східним календарем – прим.). Рік буде сприятливим, адже Щур, Мавпа і Дракон входять до одного тригону, товаришують, знаходять спільну мову.

Великих негараздів у Тернополі бути не повинно

- А на що вказують зорі цього року для Тернополя?

- За датою створення нашого міста, хоча точно визначити її насправді – неможливо, можна вважати, що Тернопіль перебуває під Близнюками. Тому якихось великих перемін, негараздів бути не повинно.

- І звісно ж, чи є у вас поради для керівників нашого міста. Наприклад, для міського голови…

- Наш мер – Козеріг, бо народився 1 січня (Європейський гороскоп для представників усіх знаків читайте нижче – прим.). Торік він переміг на виборах, причому люди йому віддали значну кількість голосів. Фактично, в Україні він – один із лідерів у плані підтримки громади. Наразі все – нормально. Тернополяни його поважають, бо відчули, що є робота. Тож нехай він і далі працює на користь «файного міста».

- Що побажаєте читачам «Терену» у 2016-му році…

- Кожному із нас потрібно навчитися у будь-чому знаходити позитив. Не можна опускати руки. Треба бути оптимістами, відганяти погані думки, знаходити свято у буднях. Так, ми живемо у складний час і це не від нас залежить…  

Цей рік він усіх вимагатиме напруженої праці, мудрої стратегії, логічного обґрунтування своїх можливостей. Багатьом пощастить у знайомствах і коханні. Вдалим рік буде для поїздок і мандрівок. Також потрібно бути сміливими, рішучими, хоробрими, завзятими і чутливими до ближніх.

До речі, 2016 рік - це рік чотирьох затемнень, які відбудуться на початку весни і на початку осені: сонячні - 9 березня і 1 вересня, а місячні – 23 березня і 16 вересня. Тому гуртуймося, набираймося сили і оптимізму, аби вистояти…

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

Європейський гороскоп на 2016 рік

ОВЕН (21 березня - 20 квітня)

Представники цього знаку у 2016 р. йтимуть за своєю мрією. Вони надихатимуть інших, часто надаючи людям ту допомогу, яка буде чимось на зразок «останньої соломинки». Овнів очікують і злети, і підйоми, а також - зміни та інтриги. Це рік руху, а тому він сприятиме активним, працьовитим, цілеспрямованим. Для багатьох улюблене заняття перетвориться на професію. З'являться хороші можливості для реалізації давніх планів. Словом, можете досягнути усього, чого бажаєте, усе залежить лише від вас!

ТЕЛЕЦЬ (21 квітня - 21 травня)

Представники цього знаку створять навколо себе у 2016-му простір незалежності. Адже їм необхідно відчувати власну невразливість або хоча б вірити в неї. Прапор вам у руки! Але мусите докласти усіх зусиль, аби втримати ситуацію під контролем. Декому доведеться відмовитися від своїх принципів. Можливо, Тельці страждатимуть від тиску обставин, тривалої кризи. Найкраща порада - пристосуватися до ситуації і навчитися діяти за чужими правилами. У квітні і грудні не ризикуйте. Приділіть більше уваги близьким.

БЛИЗНЮКИ (22 травня - 21 червня)

На представників цього знаку очікує нова справа. Особливо актуальними у цьому році є нові знання. Адже Близнюкам захочеться бути кращими, виглядати успішнішими, особливо на тлі інших. Але не все так просто - доведеться багато витримати, витерпіти і подолати. Маєте остаточно вирішити, із ким вам краще будувати своє майбутнє, як воно має виглядати і де ви маєте бути. Менше слухайте сторонніх настанов, особливо тих, хто захоче вас якимось чином використати. Цікавим періодом буде кінець зими і перші два місяці весни, а також час від середини осені до кінця року.

РАК (22 червня - 22 липня)

Рак - обачний і обережний як у висловлюваннях, так і у вчинках. Іноді буде видаватися, що він стоїть на місці, нікуди не рухається. Однак це - оманливе судження. У душі відбуватимуться бурхливі переживання. Усі перешкоди ви долатимете легко. Тільки не мрійте, а беріться до справ. Фінансові справи йтимуть краще у другій половині року. Ви здатні вибудовувати унікальні плани, щоб діяти напевно і без метушні. А поки що будете накопичувати сили і засоби, щоб не витрачатися через дрібниці. Пильнуйте здоров’я в кінці зими і на початку літа. Будьте гнучкішими в стосунках із близькими і друзями.

ЛЕВ (22 липня - 23 серпня)



Леви у 2016 році готові зберігати нейтралітет у будь-якій ситуації і в будь-якому конфлікті. Для вас відкриватимуться нові позитивні сторони стабільності, які інші звикли вважати рутиною. Адже ви відчуватимете впевненість, коли ситуація буде повністю підконтрольною вам. Багато Левів цього року зможуть розраховувати на визнання, славу, духовний ріст, щире кохання і повагу від близьких. Адже Фортуна подарує кохання, кар’єру і гроші. Роботи буде «по вуха», часу обмаль, комусь доведеться протоптувати нові стежини. Обережним слід бути у березні і липні, щоб з опалу не наробити клопоту.

ДІВА (23 серпня - 22 вересня)

У Дів цього року виникне перспектива отримання нових знань. Навчання – це саме те, що вам треба! Ви станете мудрішими, освіченішими, а професійні навички стануть дуже помітними. Нерідко будете перебувати в новій для себе ролі - куратора, вихователя, наставника. Загалом рік буде перемінним. Початок 2016-го принесе чимало випробувань, але весна, окрім квітня, має бути спокійнішою. Все залежатиме від вашого настрою. Кар’єрне питання вирішити вдасться. Це дозволить піднятися службовою драбиною. Без грошей не залишитеся, але добре плануйте витрати. Особисті питання вирішуйте влітку.

ТЕРЕЗИ (23 вересня - 23 жовтня)

Представники цього знаку проживуть весь рік під знаком доріг і подорожей. Лінію поведінки завжди диктуватимуть обставини. Велике значення матиме оточення. Позитивний ритм відчуєте від самого спочатку року. Хтось потішить цікавою і перспективною пропозицією, а комусь фортуна усміхнеться у кар’єрі, у виграші, а також в поїздках і покупках. Очікується додатковий заробіток і стороння допомога. Нерідко ви будете самі дивуватися своїм вчинкам і діям, немов відкриваючи в собі щось таке, що не було вам відомо. Не допускайте застуд!

СКОРПІОН (24 жовтня - 22 листопада)


Головний порятунок від усього сумнівного Скорпіони цього року шукатимуть у роботі. Тому на першому місці буде все, пов'язане із професійним ростом, діловими контактами і можливістю набуття нового досвіду. Творчий підхід до рутинних проектів сприятиме тому, що вас почнуть цінувати і відзначати ті, кому знайома складність щоденної праці. Отже, як побудуєте плани – так вам і буде вестися. Початок року для вас – більш-менш стабільний. У квітні відчуєте, що ви начебто щось не так робите. Але хвости, які залишив минулий рік, позакриваєте. Щось важливе вирішуйте у травні та липні.

СТРІЛЕЦЬ (23 листопада - 21 грудня)

Стрілець у 2016 р. зацікавиться ідеєю переїзду, зміною житла. Причому з'являться переконливі варіанти для цього. Проте зірки застерігають – не приймайте поспішних рішень. Інакше не уникнете додаткових витрат і зайвих вкладень. Цей рік стане часом розкриття власних можливостей і утвердження проектів, однак лише за умови, що ви цього сильно захочете і будете пильними щодо недоброзичливців. Вони захочуть вам зашкодити на початку весни або в середині літа. Фінансові справи будуть складатися рівномірно, вдасться подорожувати і відпочити. У кінці зими або на початку весни у сімейно-домашніх справах можливі конфлікти.

КОЗЕРІГ (22 грудня - 18 січня)



Козероги цього року прагнутимуть лише тих контактів, у яких самі зацікавлені. Ви  шукатимете спосіб збереження почуттів і уподобань, побоюючись розриву відносин і охолодження почуттів. Окрім того, доведеться проявити максимум зусиль, щоб виглядати гідно на професійному терені. Пам’ятайте: ви самі є архітекторами своєї долі. Тож сконцентруйте свої сили на чомусь головному. Не розпорошуйтеся на дрібне і неперспективне. Власні сили і кошти дозволять зміцнити позиції. У другій половині липня і впродовж серпня уникайте різних неточностей. Знаходьте час для відпочинку!

ВОДОЛІЙ (19 січня - 18 лютого)

Будь-який представник цього знаку - недовірливий, коли справа стосується змін і чужої ініціативи. Ви не бажаєте розділяти з іншими свій досвід і знання. Навіть якщо вам заплатять, ви не відкриєте найважливіших секретів і нюансів свого професійного стилю. Цього року вам особливо необхідна підтримка людини, якій можна довіряти. І доля подарує шанс на гідне місце під сонцем. Січень використайте для обдумування планів, а згодом - беріться до їх реалізації. Перша половина року задаватиме темп усім вашим справам. У кінці року нарешті отримаєте віддачу від того, у що вклали свій хист і вміння.

РИБИ (19 лютого - 20 березня)

Риби у 2016 р. почнуть приділяти більше уваги своїй сім'ї, близьким. Зірки будуть прихильними для багатьох представників цього знаку. Буде менше буде приводів для смутку. У ваше життя увійдуть нові люди, з'явиться новий друг. Робота стане спокійнішою, передбачуванішою і стабільнішою. Певний перепочинок у справах зробіть у лютому. У багатьох виникне бажання кудись поїхати, змінити роботу, офіс, щось переінакшити. Фінанси повинні бути стабільними. У середині осені можливі непорозуміння в сім’ї, а тому не залишайте нікого із близьких без уваги.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео