
Більше води та руху: як пережити святкові застілля
Поєднання великої кількості різних страв за один прийом їжі може призводити до переїдання, навіть якщо кожної страви з’їдено небагато

На Святвечір, Різдво чи в Новорічну ніч важливо пам’ятати про міру в їжі, особливо після періоду посту, адже пісне не завжди означає дієтичне, повідомляють у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я України.
Традиційні страви зазвичай готують із круп, бобових, овочів, грибів, сухофруктів і риби. Це – джерело клітковини, рослинного білка, вітамінів і мінералів, сприяють нормальній роботі травної системи та можуть бути корисною частиною раціону.
Та деякі страви можуть містити багато олії (смажені гриби чи риба), простих вуглеводів (кутя з великою кількістю меду або цукру) або солі (соління, мариновані овочі).
Крім того, поєднання великої кількості різних страв за один прийом їжі може призводити до переїдання, навіть якщо кожної страви з’їдено небагато.
У МОЗ розповідають про те, яких правил варто дотримуватися, щоби свята не стали випробуванням для травної системи:



Фото з відкритих джерел та МОЗ


