Віра Олександрович

Тернополем тепер можна гуляти лише удвох, а дітям без супроводу дорослих навіть на вулицю виходити не можна

Парочка

Нові, ще суворіші обмеження запровадили у Тернополі для упередження поширення коронавірусної інфекції. Зокрема, ввели вимогу про перебування разом у місцях відпочинку не більше двох людей. Є певні нюанси і щодо проведення похорону.

Про це та інше йшлося під час засідання із ліквідації надзвичайної ситуації 30 березня (читайте також ТУТ і ТУТ прим.).

- Ми посилили обмежувальні заходи задля безпеки городян, - стверджує міський голова Сергій Надал. - У вихідні в міських парках, скверах і на дитячих майданчиках збиралися люди, відпочивали, смажили шашлики. Цим вони наражали один одного на небезпеку.

Отож, за рішенням Штабу із ліквідації надзвичайної ситуації, відтепер заборонили:

- перебування у місцях відпочинку, на вулицях, у парках і скверах Тернопільської міської територіальної громади груп із понад двоє осіб, або більшої кількості – лише в межах однієї сім’ї (за винятком роботи державних, правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування та ремонтних бригад);

- перебування на вулицях дітям віком до 14 років без супроводу дорослих, а дітям віком від 14 до 18 років - без відома батьків чи опікунів.

Окрім того, ритуальні обряди можна проводити на відкритих територіях, але обмежити перебування там до 10 осіб, причому за умови дотримання обов’язкових карантинних заходів: відстань між людьми - не менше 2 м, наявність засобів індивідуального захисту, тобто масок і рукавиць тощо.

- Нагадую, у місті діє анонімний опитувальник «Попіклуйся про сусіда», де люди можуть повідомляти про сусідів та знайомих, які повернулись із країн ЄС і не дотримуються обмежень, - додає мер. - Враховуючи ситуацію, що складається із захворюванням на COVID-19 і приїзд тернополян з-за кордону, ми просимо повідомляти, якщо додому повертаються ваші родичі, знайомі або сусіди.

Сергій Надал наголошує: кожен громадянин, який повернувся із країни, де зафіксовані випадки коронавірусної інфекції, або іншого населеного пункту України, де спостерігається поширення COVID-19, зобов’язаний перебувати у самоізоляції щонайменше 14 календарних днів. Це необхідно, аби не допустити поширення інфекції та уникнення ускладнень.

- Якщо вам відомо, що громадяни повернулися з інших країні і умисно уникають самоізоляції, або у ваших сусідів чи знайомих вже тривалий час спостерігається висока температура, просимо повідомляти про такі випадки, - додає він.  

За його словами, робити це можна через міську «гарячу лінію» 15-80 (зі стаціонарних телефонів) або +38 (067) 351-57-10 (з мобільного).

Фото – зі сторінки Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео