Кременчанка розповіла про приголомшливий подарунок від чоловіка китайця на річницю одруження (фото)

дзюма

Кременчанка Світлана Дзюма, котра давно живе у Китаї, часто розповідає у соцмережі цікаві історії з життя її українсько-китайської родини. Молода жінка ділиться особливостями побуту, стосунків у інтернаціональній родині.

Так, наприклад, вона розповіла, що азіатам не властиво часто висловлювати свої почуття. Вони воліють говорити про любов за допомогою вчинків.

– Китайці (мабуть, краще написати азіати) дуже скупі на компліменти та слова кохання. Для жінки це дуже важливо і я не раз повторювала це своєму чоловікові. Але він мені пояснював це так: «Якщо я можу чистити зуби тією ж щіткою що й ти – це вже і є кохання. Я не можу щодня тобі це повторювати, тому що це буде не від душі. Краще відчуй мене і те, що я роблю для тебе». І справді, за ці 5 років я зрозуміла, що в слові кохання дуже багато значення – це і повага, терпіння, підтримка, взаєморозуміння (а це дуже важливо для змішаних пар), довіра, розмови, головне чути партнера. Тому у азіатів не заведено щодня повторювати «Я Тебе Кохаю». Вони не говорять – вони показують, – розповіла Світлана.

А у п’яту річницю їхньої родини, чоловік просто приголомшив її подарунком і ще раз довів, що кохання – це більше, ніж слова.

– Ще коли ми були в Україні, я своєму чоловікові нагадала про річницю нашого весілля, і сказала, що це дерев'яне весілля. Потрібно зробити подарунок в такому стилі. Джейсон мені сказав: «ну все, я зроблю тобі такий подарунок, який ти ніколи не забудеш». Думаю, добре, чекаю з нетерпінням. І ось сьогодні настав цей день. Наче на перший погляд нічого особливого, хтось подумає – «якогось вазонка притарабанив», а для нас це не просто вазонок, це наше сімейне дерево. Chang Family tree. Але це ще не найцікавіше. Після того, як я сказала йому про річницю, Джейсон у Кременці крадькома пішов у двір, та з клумби руками нарив пакет землі. Як він його ховав і поклав в чемодан, я взагалі не бачила. Сьогодні зранку, він прокинувся вдосвіта (це для нього дуже складно) та тихенько кудись поїхав. А поїхав він в ботанічний сад та посадив для нас це деревце на кременецькій землі. Насправді, це самий крутий подарунок. Привезти землю з України, щоб для дружини посадити дерево. І тут слова «Я тебе кохаю» навіть не потрібні, цим все сказано. Ми сім'я! – ділиться кременчанка.

Фото Світлани Дзюми

Вибір читачів за тиждень

Відео