Тамара Коблик

Тернополян попереджають про високий рівень пожежної небезпеки

11 травня черговий караул місцевої пожежної команди с. Шляхтинці ліквідував пожежу сухого очерету на площі 4000 м кв

У зв'язку зі зміною погодних умов на Тернопільщині можливий підвищений рівень пожежної небезпеки. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС України.

Майже 5000 тисяч пожеж в екосистемах. І це лише від початку року. Вогнем пройдено вже понад 4700 га території! Лише за минулу добу рятувальники ліквідували 47 пожеж на площі 27 га, – йдеться у повідомленні.

Синоптики Українського гідрометеорологічного центру теж попереджають про пожежну небезпеку в Україні.

11-14 травня у північних, центральних, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Харківській та Миколаївській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Так, 11 травня черговий караул місцевої пожежної команди с. Шляхтинці ліквідував пожежу сухого очерету на площі 4000 м кв. 

Чому люди так безглуздо поводяться і не враховують наслідки своїх дій? Пожежа не вибирає, що нищити - сухий очерет чи житлові будівлі.  У цьому випадку, робота місцевої пожежної команди допомогла врятувати життя та майно, контролюючи та гасячи велику пожежу, запобігла поширенню вогню на інші будівлі та прилеглу територію, що допомогло уникнути подальшої шкоди, - йдеться у повідомленні рятувальників.

Фото ДСНС України у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео