Анастасія Кисіль

Тернополян просять не ігнорувати звуки сирени 

У поліції нагадують, що на період воєнного стану немає жодних тренувальних сирен.

Коли звучить сирена, треба негайно перейти в безпечне укриття, адже повітряна тривога свідчить про загрозу удару з повітря. У Тернопільській області ситуація досі контрольована, однак 11 березня, під удар ворожих ракет потрапили сусідні області. Про це повідомляє поліція Тернопільської області.

- Наша протиповітряна оборона фіксує запуск ракет і їх траєкторію, але не кінцеву точку призначення. Тож правоохоронці закликають не ігнорувати правила безпеки та реагувати на всі без винятку повідомлення «Тривога». Звук сирени - це сигнал про небезпеку! Її головне завдання – вберегти мирне населення, - йдеться в повідомленні. 

У поліції кажуть, якщо ховаєтесь в укриття – беріть із собою  запас їжі мінімум на 2 доби (бажано сухої їжі), запас води, засоби зв’язку та повербанк (все, що допоможе вам будь-яким чином викликати службу екстреної допомоги у разі необхідності), свисток, ліхтарик.

Якщо до укриття далеко, поліцейські просять організувати безпечне місце у квартирі. Найбільш безпечно за двома стінками: перша стінка бере на себе удар, друга – захищає від уламків. Також можна ховатися у ванній кімнаті  без газового котла. Треба триматися подалі від вікон та ближче до несучих стін.

У поліції нагадують, на період воєнного стану немає жодних тренувальних сирен.

Фото з допису.

Вибір читачів за тиждень

Відео