Анастасія Кисіль

Лише у разі реальної потреби: тернополян просять не перевантажувати лінію «102»

Правоохоронці кажуть, що не варто їх відволікати повідомленнями про те, що в когось увімкнене світло чи трапилась ДТП без потерпілих.

У воєнний час виклики на лінію «102» почастішали в рази. Щодоби оператори приймають понад 700 повідомлень і багато з них - дріб’язкові. Вони займають час для опрацювання і перевантажують лінію.

Поліцейські просять громадян об’єктивно оцінювати ситуацію перед тим як телефонувати на спецлінію, адже комусь у цей час може знадобитися термінова невідкладна допомога.

Дуже часто до правоохоронців телефонують люди з дріб'язковими повідомленнями, які займають час для опрацювання і перевантажують лінію 102. Зокрема, що у когось горить світло в помешканні, про вчинення ДТП без потерпілих тощо. Кожне із них потрібно зареєструвати, опрацювати та відправити на місце події черговий наряд, - йдеться у повідомленні поліції Тернопільської області. 

Якщо ж лінія «102» перевантажена, то усі жителі Тернополя та області можуть телефонувати безпосередньо на номери місцевих відділів та відділень поліції

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео