Юлія Пацкаль

Тернополян запрошують на літературний вечір Юрія Завадського

Поет Юрій Завадський розповість про нову книжку «Вільна людина не народилася», поетичні експерименти та творчість під час війни

У п’ятницю, 18 листопада, відбудеться літературний вечір – читання та розмова за участі тернопільського поета, перекладача і видавця Юрія Завадського. Захід розпочнеться о 19:00 у креативному кластері NA ПОШТІ (вул.Коперинка, 4).

На творчому вечорі Юрій Завадський розповість про нову книжку «Вільна людина не народилася», поетичні експерименти і творчість під час війни. До збірки увійшли твори автора, які писалися і переписувалися упродовж останніх семи років. Раніше книжка вийшла польською, чеською і данською мовами, і лише цьогоріч українською.

Я одного разу вже порізав цю збірку — скоротив на 70% і думав такою видавати, але мене переконали, що не варто так робити, тому ви бачите повний текст, — зазначає Юрій Завадський. — Одна важлива перевага цієї книжки — вона переходить межі, норми, вона просто страшна, різка і жорстока.

Онлайн-трансляція події відбуватиметься на фейсбук-сторінці Мистецького фестивалю «Ї».

Довідка.Юрій Завадський (1981) – поет, видавець, музикант, літературознавець та громадський діяч. Пише українською та польською мовами. Окрім творчості, займається також перекладацькою та видавничою діяльністю — є засновником і директором видавництва «Крок». Мешкає в Тернополі. Видав 10 поетичних книжок українською мовою. Крім цього, публікувався у Польщі, Чехії тощо. У 2022 році був нагороджений Міністерством культури та національної спадщини Польщі медаллю «За досягнення в культурі Gloria Artis».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео