Тернополян турбує питання громадських вбиралень

Ситуація з громадськими вбиральнями в Тернополі неприпустима і дуже ганебна. Як кажуть – про мертвих або добре, або нічого. Проте мовчати і далі тернополяни не збираються. Далеко не в кожному парку міста є облаштований туалет. А ті, що наявні – не відповідають нормативам, що прописані в Державних нормах будівництва України.

На сайті єдиної системи електронних петицій є відповідний запис. Тернополянин Роман Баратинський хоче достукатись до місцевої влади і вирішити нарешті кричущі проблеми файного міста.

«Прохання привести громадські вбиральні відповідно до діючих Державних норм будівництва України, а саме до ДБН Б.2.2-5:2011. Благоустрій територій. Розділ 9. Вимоги до проектування елементів благоустрою Пункт 3. Громадські вбиральні. А також облаштувати громадські вбиральні, передбачені у п.9.3.2 ДБН Б.2.2-5:2011.

Оскільки ситуація ганебна, наприклад, жодна громадська вбиральня у парках не відповідає даним нормативам, між іншим, не у всіх парках облаштовані громадські вбиральні, що є не припустимо».

Петиція вже зібрала 243 голоси із 250 необхідних. Ті, кого теж турбує благоустрій Тернополя, можуть долучитись за посиланням e-dem.in.ua .

Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео