Тернополянам на замітку: що потрібно, аби мотивувати себе бігати взимку

ь

Слід пам’ятати про те, що бігати варто і взимку. Однак, аби мотивувати себе, дотримуйтеся кількох порад, які ми підготували для вас. І, повірте, усе вийде!

Сьогодні про приємність для себе.

Не забувайте про винагороду

Добре відчувати різницю: ви вийшли на пробіжку позбавлятися вчорашнього стресу чи створювати сьогоднішній позитивний настрій. Рухатися від чогось часто важче, ніж йти до мети.

Можна себе спіймати на думці, що стрес не такий уже й сильний, щоб виганяти себе на мороз. Тому плануйте маленькі приємності кожного дня, які можна отримати після бігу. Оскільки це буде приємним бонусом. Хваліть себе за те, що зважилися на активність, а не «наказуйте» рухом за щось, чим незадоволені. Нехай в кінці кожної зимової дистанції чекає невелика приємність.

Оцінюйте себе

Бігаєте кожного дня, але в холодну пору року припиняєте? Тоді наступний спосіб мотивації для вас, а саме – система накопичення балів. Кожен день, в який ви вийшли на пробіжку, відмічаємо однією літерою слова «молодець». 7 днів – 7 літер, на «ь» отримуємо винагороду. Якщо якийсь день втікали від пробіжки, то слово починаємо прописувати спочатку. І так доти, доки за 7 днів не наберемо 7 літер, а на 8-й отримаємо бажане. Винагорода має бути цінною та приємною саме для вас, а відчуття гордості за себе прирівнюватись до отримання медалі.

Пам’ятайте, що лише ви самі здатні відчувати радість за себе і ваше самопочуття напряму залежатиме від досягнутого результату.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео