Тернополянам розповіли культуру безпеки (фото)

Безымянный111

Вчора, 19 жовтня, у головному корпусі педагогічного університету була проведена онлайн-інтернет-конференція про культуру безпеки.

Олександр Варакута провів для усіх присутніх гостей та учасників заходу конференцію, під час якої були нагороджені почесними грамотами працівники освіти, які зробили вагомий внесок у реформуванні освіти та науки. В ході роботи підіймались такі питання, як: духовна безпека, безпека відпочинку, безпека і політика та безпека праці.

Безымянный1112
Безымянный1112

Своїми враженнями від конференції на сторінці у соцмережі Facebook поділився Василь Хомінець, колишній студент історичного факультету педагогічного університету Тернополя:

- Тема культурної безпеки до сих пір залишається досить актуальною. Соціум повинен діставати нові відомості про те, як забезпечувати культуру, аби в подальшому житті культурно провадити розвиток нашого суспільства, - написав він.

Безымянный27
Безымянный27

Військовий капелан В’ячеслав Кізілов вважає, що питання духовної безпеки напряму пов’язано з релігією, оскільки немає жодної духовності поза нею.

- Церква повинна давати відповіді на усі виклики сучасного життя, тому на сьогоднішній день є актуальним питання духовної безпеки. Проблема духовної безпеки - це необхідність забезпечення функціонування усієї духовної сфери суспільства і саме в ній формуються духовні потреби людини, нації і всього людства. Внаслідок цього формується духовний потенціал суспільства. Втрата людиною духовних цінностей супроводжується втратою життєвих орієнтирів і як наслідок, руйнується стержень особистості і наступає духовна криза. Ми це бачимо не лише на передовій, але і тут, коли людина опускає руки. Для цього є дуже гарний вислів : «Якщо ти втратив надію, підніми руки і піднеси свою молитву до Бога!», - каже отець В’ячеслав.

Безымянный1113
Безымянный1113

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео