Тернополянам варто бути обережними: шахраї придумали новий вид обману

06-Центр-шахраї

Чимало жителів Тернопільщини стали жертвами телефонних шахраїв, які за допомогою обману викрадають всі кошти із картки. Однак чимало таких схем стягування чужих грошей уже «застаріли», тому шахраї не втомлюються придумувати все нові і нові.

Так, вчора, 23 квітня, журналістка «Терену» отримала дзвінок начебто від «безпеки Національного банку України». Робот, який розмовляв на іншому кінці лінії, повідомив: «з метою убезпечення ваших рахунків та переходу на нові правила європейських стандартів, вам необхідно пройти ідентифікацію особи, якщо ви відмовитесь, то всі ваші банківські рахунки будуть заблоковані і розблокувати ви їх зможете аж після завершення карантину. Для проходження ідентифікації натисніть «1».

Це нова шахрайська схема, за допомогою якої тернополяни можуть втратити всі свої збереження на карткових рахунках. Нагадуємо, що працівники жодних банків не мають права вимагати пройти ідентифікацію особи за допомогою мобільного зв’язку, для цього громадян запрошують у відділення фінустанов.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео