Ростислав Фук

Тернополяни скаржаться на лід у дворах і на тротуарах: винних будуть штрафувати

У міськраді наголошують, за прибирання від снігу і льоду дворів та проїздів відповідають обслуговуючі підприємства і ОСББ

Вже кілька днів у багатьох дворах, проїздах, на тротуарах у Тернополі - суцільний лід. Читачі Терену скаржаться на непосипані ділянки на «Дружбі», «Східному»,  в Центрі. Як повідомляють в управлінні муніципальної інспекції, у зв’язку із настанням несприятливих погодних умов особлива увага приділяється саме питанню очищення території міста від снігу та льоду.

Так, 4 грудня інспектори обстежили близько 25 місць найбільшого скупчення людей, а саме території великих торгових центрів, автостанцій, Залізничний вокзал на предмет дотримання правил благоустрою у Тернопільській громаді.

За результатами обстеження виявили шість фактів неналежного утримання прилеглих територій у зимовий період, зокрема, неналежне очищення від снігу та льоду і не оброблення території протиожеледними засобами.

На відповідальних людей оформили адміністративні протоколи за статтею 152 КУпАП. Також проводять профілактичні бесіди, щодо належного утримання прилеглих територій.

Окрім виявлення порушень здійснюється координація комунальників щодо очищення від снігу і льоду прибудинкових територій. Дана робота інспекторів муніципальної інспекції продовжується.

До слова, за порушення статті 152 КУпАП настає адміністративна відповідальність та тягне за собою накладення штрафу на відповідальних осіб, суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 грн до 1700 грн.

У пресслужбі Тернопільської міської ради наголошують, за належне утримання прибудинкових територій і міжквартальних проїздів у Тернополі відповідальні управителі житлового фонду та ОСББ, а за прибирання прилеглої території до закладів торгівлі та громадського харчування, офісів, установ і організацій –  суб’єкти господарювання. 

Фото з адресами, де неналежно прибирають сніг, мешканці Тернополя можуть надсилати на Viber муніципальної інспекції за номером – 067-447-32-78.

Магістральні дороги, проїзні вулиці та тротуари у зимовий період в Тернополі обслуговують: ТОВ «Техно-Буд-Центр» (центр та мікрорайони: Новий Світ, Сонячний, Східний, Промисловий, Старий парк, Кутківці, Пронятин, об’їзна дорога та села Тернопільської громади) та ТМШРБП «Міськшляхрембуд» (мікрорайон Дружба).

Мешканці можуть дізнатись інформацію про виконавців робіт з утримання шляхово-мостового господарства м. Тернополя на інтерактивній карті відповідальності за зимове утримання міста 2023-2024рр.

Фото Управління муніципальної інспекції Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео