Ростислав Фук

Тернополяни з соціально-вразливих категорій можуть отримати послугу «догляд вдома»

Доглядом вдома забезпечуються жителі громади, які не можуть самостійно себе обслуговувати

Мешканці Тернопільської громади, які перебувають у складних життєвих обставинах чи належать до соціально-вразливих категорій, можуть отримати соціальну послугу «догляд вдома». Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Доглядом вдома забезпечуються жителі громади, які не можуть самостійно себе обслуговувати. Зазвичай до цієї категорії відносяться люди старшого віку, люди з інвалідністю.

Щоб скористатися послугою, потрібно письмово подати заяву в управління соціальної політики міської ради. Акт оцінювання потреб у соціальних послугах складається фахівцем із соціальної роботи. Впродовж десяти днів з моменту подання заяви приймається рішення. У разі позитивного рішення буде складено індивідуальний план надання допомоги: визначено, скільки разів на тиждень/місяць має приходити додому до заявника соціальний робітник і в чому буде полягати його допомога.

Соціальний робітник надає різні види соціально-побутових послуг, а саме:

  • у веденні домашнього господарства (приготування їжі, косметичне прибирання житла, піднесення вугілля, дров, піднесення води з колодязя чи колонки, звірка та оплата комунальних платежів);
  • у написанні заяв, скарг, отриманні довідок, інших документів, веденні переговорів з питань отримання соціальних та інших послуг;
  • у забезпеченні технічними засобами реабілітації, навчання навичкам користування ними;
  • в оформленні субсидії на комунальні послуги.

За потреби соціальний робітник буде викликати лікаря, працівників комунальних і транспортних служб, провідуватиме хворого підопічного в лікарні чи просто спілкуватиметься з ним, читатиме газети, журнали, книги.

Детальнішу інформацію можна отримати в управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради, що за адресою: вул. Миколи Лисенка, 8. Телефон: (0352) 23-56-70.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео