Оксана Мацьопа

Тернополянин намагався провезти брендові речі серед вживаного одягу

Митники тимчасово вилучили товар

Через кордон з Польщею українці намагалися ввезти незадекларованими речі відомих торгових марок Prada, Chanel, Reebok та інших на 2 млн грн. Про це повідомили на сторінці Львівської митниці.

Працівники митниці виявили брендові речі на два мільйони гривень

В пункті пропуску «Краківець – Корчова», під час огляду мікроавтобуса Mercedes Benz Sprinter працівники митниці спільно з прикордонниками виявили понад 200 одиниць сумок, взуття та наплічників торгових марок Prada, Chanel, Reebok, Puma, Adidas, Nike. Брендові речі знаходились серед особистих речей в багажному відділенні авто, без ознак приховування.
 
Цікаво, що для проходження митного контролю, 47-річний водій, який прямував в Україну з Німеччини, обрав смугу «зелений коридор», призначену для переміщення товарів, які не підлягають письмовому декларуванню та оподаткуванню митними. платежами.
 
Раніше в пункт пропуску «Шегині – Медика» прибув подібний Mercedes Benz Sprinter під керуванням 26-річного жителя Тернополя. Для проходження митного контролю громадянин обрав смугу «червоний коридор» і вказав у декларації про переміщення 45 кг вживаних речей.
 
Однак під час огляду авто працівники митниці виявили брендові речі: сумки Hermes, Yves Saint Laurent і одяг Christian Dior.
 
Товари, загальною вартістю близько двох мільйонів гривень, тимчасово вилучено. За цими фактами працівники митниці склали адмінпротоколи, відповідно до ч.2 ст. 471 (Недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами) МКУ.
Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео