Тернополянка порівняла, як відбувала самоізоляцію в Україні та в Польщі

63bd69c2adb83d1912113ca178543ea2

Тернополянка Орися вже понад рік офіційно працює в Польщі. Попри пандемію жінка кілька разів приїздила до батьків, тому на власному досвіді може порівняти, як місцева влада контролює самоізоляцію в Україні та в Польщі.

- В Україні не так суворо із контролем. Я завантажила додаток Дія, проте зареєструвала в ньому лише на другий день після приїзду. Власне, саме з моменту реєстрації починається відлік.

Щодня жінка мала виконувати деякі вказівки.

- В обов'язковому порядку на телефоні повинен працювати GPS. Двічі на день програма надсилає сповіщення з вимогою зробити власне фото. Всього на виконання дається до п'яти хвилин часу... Зізнаюся, дуже переживала, оскільки знайомі розповідали про проблеми зі з'єднанням. До того ж, мої батьки живуть у селі, тому з інтернетом там кепсько.

Були випадки, коли до жінки навіть телефонували з поліції.

- Два дні я не могла надіслати фото, оскільки програма не обробляла запит. Вже наприкінці другого дня до мене зателефонували з поліції, аби уточнити, що сталося. На щастя, правоохоронці із розумінням поставилися до збоїв.

Як відомо, із перевіркою все індивідуально.

- Мій сусід теж приїхав з Польщі. Його поставили на облік в амбулаторії, а раз на кілька днів додому навідувався голова села.

У Польщі із перевіркою дотримання самоізоляції суворіше.

- У Польщі я теж відбувала самоізоляцію. Там для початку слід зареєструватися у кількох структурах і здати тест на наявність антитіл. Навіть коли результат негативний - два тижні слід провести вдома. Замість додатку щодня до мене приїздив патруль. Бували дні, коли правоохоронці навідувалися три, а то чотири рази. Інколи - посеред ночі. Навіть на відкритий балкон заборонялося виходити.

Жінка переконана, такі заходи важливі. Особливо, зважаючи на останню ситуацію з кількістю хворих.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео