Віра Олександрович

Тернополянка Світлана Шинкаренко вирішила «прикрасити» листопад (фото)

Шинкаренко

У Тернопільському обласному художньому музеї відкриють нову виставку живопису і графіки Світлани Шинкаренко. Експозицію приурочили до ювілею художниці.

Відкриття запланували на завтра, 5 листопада. Гостей чекатимуть о 15:00 на вул. Соломії Крушельницької, 1. Зауважте, захід відбуватиметься із дотриманням усіх карантинних норм, тому потрібно мати із собою захисні маски.

Афіша
Афіша

Як йдеться на сайті обласної бібліотеки, Світлана Шинкаренко народилася у 1950 р. у Вільнюсі (Литва). Дитинство та юність жінки пройшли у Ленінграді (нині Санкт-Петербург), де вона закінчила художню школу і художньо-графічне педагогічне училище. Згодом Світлана Шинкаренко працювала вчителем креслення та малювання у Красноярську (Росія). Разом із сім’єю переїхала у Прип’ять. Із 1986 року, після аварії на Чорнобильській атомній електростанції, проживає у Тернополі. Персональні виставки мисткині вже відбувалися у Тернопільській обласній бібліотеці для молоді та інших виставкових залах.

Що цікаво, картини Світлани Шинкаренко вражають яскравими кольорами. Тож творчість художниці здатна дуже швидко підняти настрій у похмурі листопадові дні.

Карнтина1
Карнтина1

Картина2
Картина2

Картина3
Картина3

Фото зі сторінки Світлани Шинкаренко у соціальній мережі «Фейсбук», а також з сайту бібліотеки 

Вибір читачів за тиждень

Відео