Оксана Бучко

Тернополяни міняють українське море на європейський курорт і водний відпочинок в області

Bulgaria

Літні курорти у Греції та Болгарії практично зрівнялись із вартістю українських в Одесі та Херсоні, повідомляють у турфірмах Тернополя. Як альтернативу такого відпочинку у турклубах пропонують економне і, до того ж, активне проведення часу під час сплавів Тернопільщиною.

- Поїздки на курорт в Україну на сьогодні втратили популярність, - розповідає представник тернопільської туристичної агенції «ТаК Тревел» Оксана. – Натомість, у попиті тури в Туреччину і Болгарію. Поїздка у липні на 7 ночей у ці країни на двох обходиться у 590 доларів. Це з перельотом, проживанням у чотирьохзірковому готелі та харчуванням.

plyazh-zatoka
plyazh-zatoka

Вибір тернополянами курортів у Європі пояснюють кращим сервісом та чистішим морем. І хоча відпочинок в Україні може у пропозиціях містити дешеві ціни, слід зважати на умови таких поїздок.

- Проживання у Затоці на Одещині коштує 3200 грн без харчування, вартість якого в готелях - 200-300 грн вдень. Дорога автобусом обійдеться у 890 грн в дві сторони, - розповідає директор туристичної компанії  «Казка мандрів» Галина Гарбич. – А кому пощастило взяти заздалегідь акційний тур в Грецію – на трьох з дитиною платитимуть 477 Євро за 10 ночей. Це пропозиція «все включено», що дає безкоштовну поїздку для дитини до 12 років.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Тернополяни також можуть випробувати водний відпочинок в області. Турклуби пропонують сплави Дністром, які обійдуться 3100 грн за 7 днів. До прикладу, програма такого туру від «Турклубу Тернопіль» охоплює і сам сплав, і екскурсійне відвідання фортець, палаців, храмів і навіть цілоденну пішохідну мандрівку каньйоном річки Джурин, відвідання найбільшого рівнинного Джуринського водоспаду.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео