Дарія Шевченко

У мережі розповіли, як тернополяни можуть отримати відпустку на період карантину

59fab1dcb5daf4825cb87dd5a69f5e5e

Українцям розповіли послідовність дій, як роботодавець може надати їм відпустку на період оголошення карантину. Згідно із чинним законодавством передбачено, що відпустку без збереження заробітної плати за бажанням працівника в обов’язковому порядку мати або інша особа, яка доглядає за дитиною віком до 14 років на час карантину має отримати.

У коло людей, які можуть з 12 березня по 3 квітня побути вдома з неповнолітніми входять: матір, батько, баба, дід, інші родичі, які фактично доглядають за дитиною, усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі.

Для отримання відпустки наймані працівники мають показати роботодавцю документ, що підтверджує оголошення карантину. Тобто, довідку з навчального закладу про призупинення процесу. Крім того, він має написати заяву про надання такої відпустки, до якої долучити копію свідоцтва про народження дитини та документ, який посвідчує відповідний статус працівника.

Ознайомившись із всіма документами роботодавець зобов’язаний видати необхідне розпорядження. Згідно із законом України, така відпустка може тривати кілька тижнів і за потреби продовжуватись.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео