Оксана Бучко

Тернополяни підтримують Уляну Супрун, бо хочуть змін у медицині

29791367_1651441661577240_7570351460791741281_n

Пости і фото з логотипом «Я підтримую Уляну Супрун» публікують тернополяни у соцмережі. Вони наводять факти про важливість розпочатої медичної реформи.

Так медик Михайло Чорненький опублікував доступний для кожного матеріал про зміни у медицині  від prefiks.win. Він у дописі наголошує на необхідності реформ у медицині.

Координаторка у NGO Centre UA на Тернопільщині Юлія Ковальчук поширила допис від центру із закликом  відстояти агентів змін у владі, які вперше пробують зробити медицину орієнтованою на здоров’я та довголіття пацієнтів. Також у ньому звертають увагу на приписну кампанію «Лікар для кожної сім’ї», яка стартувала 2 квітня. Інші міста демонструють, як можна допомогти пацієнтам обрати свого лікаря.

На потребу змін у медицині звертає увагу депутат міськради Андрій Шкула.

- Якщо медичну реформу не спинити, то відбудеться: «геноцид українського народу», «знищення галузі», «зростання смертності»? От фантазери, - пише він у Facebook.-  У нас, якщо більш-менш серйозна болячка і немає знайомих та достатньо грошей, то чисті лахи до сумного свята готувати треба. #сподіваюсь_Супрун_зможе.

Як відомо, Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я за рекомендацію парламенту визнав роботу виконувачки обов’язків Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун незадовільною. Сприяв цьому проект Постанови із закликом до Кабміну звільнити Супрун за авторства нардепів з «Опозиційного блоку» Вілкула та Шурми. Визнати роботу Уляни Супрун незадовільною своїми голосами закликали Ольга Богомолець (БПП), нардепи з «Опозиційного блоку» Тетяна Бахтеєва та Ігор Шурма, Олександр Біловол («Відродження»), радикал Олексій Кириченко та позафракційні Олег Мусій та Сергій Мельничук (обраний за списком Радикальної партії). У якості «аргументів» звучать звинувачення у профнепридатності, нібито зриві закупівель ліків у 2016 році, відсутності диплому, звинувачення в «епідемії кору» і т.д, йдеться у заяві від NGO Centre UA.

Виконує обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун з 1 серпня 2016 року. У лютому поточного року під час Години запитань до уряду у парламенті прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що за в.о. міністра охорони здоров’я Супрун у Міністерстві охорони здоров’я все відбувається прозоро і абсолютно відкрито.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео